PD KUTAK<>
081998<><>

FTP Wolf

Svi znamo koliko je teško pronaći neki fajl na Internetu. Situacija je nešto bolja u slučaju kada znamo tačno ime datoteke koja nam je potrebna, ali i tada se često dešava da ne uspemo da je pronađemo. Poznate mašine za pretraživanje kao što su Altavista i Yahoo od male su pomoći u potrazi za fajlovima, a i najpoznatija mašina za pretraživanje fajlova - Filez, nije uvek od koristi.

FTP Wolf je agent za pretraživanje fajlova na Internetu koji može da pomogne u većini slučajeva. On šalje upit na veći broj mašina za pretraživanje fajlova i na taj način se višestruko povećava verovatnoća da će se traženi fajl pronaći. Pri tome, kao upit moguće je postaviti i više različitih imena fajlova, ili samo deo imena. Kao rezultat dobija se filtrirani prikaz (bez dupliranih adresa) svih FTP adresa na kojima se nalazi traženi fajl (ili fajlovi). Rezultat se prikazuje u obliku tabele u Web čitaču odakle se jednim klikom miša tražena datoteka može preuzeti.

Osnovna prednost ovog programa je što se svi upiti postavljaju na isti način, tako da je korisnik izolovan od mogućih razlika u sintaksi kod različitih mašina za pretraživanje. Program može da pretraži dvadeset šest najvećih mašina za pretraživanje fajlova, od kojih se svaka po potrebi može uključivati ili isključivati. Broj pronađenih adresa na kojima se nalazi traženi fajl u proseku je bar deset puta veći nego kada se koristi samo jedna mašina za pretraživanje. Ipak, mnogo je važnije da je autor ovog teksta uspeo da pronađe svaki fajl koji je tražio (što kod traženja samo na jednoj mašini često nije slučaj). Pored svega toga, u FTP Wolf je uključena i biblioteka u kojoj se nalaze adrese nekoliko hiljada korisnih shareware programa koji se mogu preuzeti sa Interneta. Ukoliko često krstarite po Internetu u potrazi za određenimfajlovimasvratite na adresu www.msw.com.au/fwolf odakle možete preuzeti ovaj program - brzo ćete uvideti njegovu korisnost.

Branislav BUBANJA

 
DUI Professional 98
FTP Wolf
Šta mislite o ovom tekstu?
PatchFor020
BeatBox 2.0
WinZip

TIP:
Agent za FTP mašine za pretraživanje
INFO:
Windows 95/NT (ftpwolf201.exe, 973 KB)
VER:
2.01
REGISTRACIJA:
poželjna, 15 USD
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera