PD KUTAK<>
081998<><>

BeatBox 2.0

Jeste li ikad startovali ProTracker ili Octamed i bili obeshrabreni „notama” poput „A#3đB0906”? Ovaj program je pokušaj da se pravljenje muzike olakša i nama ostalima. Nedostaju, doduše, mnoge mogućnosti velikih programa, ali je zato rad sa njim ekstremno jednostavan: klik levim ili desnim dugmetom miša skoro bilo gde na ekranu proizvešće vidljiv (ili čujan) efekat, dokumentacija je prilično dobra, a dato je i nekoliko primera. Posle pet minuta učenja i najveći muzički duduk napraviće nešto što će moći (makar jednom) da se sluša.

Glavni deo programa je blok editor koji služi za osnovni pregled blokova nota (koji su, nažalost, fiksne dužine). Svaki sempl (instrument) koji se koristi (podržani su samo IFF8SVX semplovi) ima svoju ikonu, tako da se jednostavno vidi koji instrumenti kada sviraju; visina i jačina tona se, međutim, ne vide. U njemu se vrše i cut/copy/paste operacije između blokova i kanala, a u blizini su i kontrolni paneli za biranje bloka, sempla, podešavanje tempa... Semplovi se u blok unose, naravno, klavijaturom, pri čemu se jedino može podesiti visina i jačina zvuka. Čudno, klavijatura ne podržava „pravu” tastaturu. Najzad, u sekvenceru se određuje kojim redom će se puštati blokovi, što je otprilike kraj posla. Sad još samo treba slušati svojih ruku delo i uživati.

BeatBox2 može fino poslužiti za zabavu, ali ne i za mnogo više od toga. Sa te strane gledano, možda i nedostatak opcije za snimanje u neregistrovanoj verziji ne predstavlja veliki problem.

Nikola SMOLENSKI

 
DUI Professional 98
FTP Wolf
PatchFor020
BeatBox 2.0
Šta mislite o ovom tekstu?
WinZip

TIP:
Muzički program
INFO:
AmigaOS 2.0+, mus/edit/BeatBox2.lha (487K)
VER:
2.1
REGISTRACIJA:
10 GBP
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera