PD KUTAK<>
081998<><>

WinZip

Firma „Nico Mak Computing” nedavno je napravila novu verziju WinZipa, najpopularnijeg programa za rad sa arhivama. Trenutno, program se nalazi u fazi beta testiranja, mada u trenutku kada ovaj tekst bude objavljen trebalo bi da korisnicima bude na raspolaganju i finalna verzija. Pošto verovatno nema korisnika računara koji nije radio sa nekom od ranijih verzija ovog programa, nećemo se zadržavati na njegovom detaljnijem prikazivanju. Navešćemo samo nove opcije koje nudi verzija 7.0.

WinZip sada podržava rad sa CAB fajlovima (format u kom „Microsoft” pakuje svoje instalacije programa), uključujući tu i samoraspakujuće CAB arhive. Od ove verzije moguć je i rad iz komandne linije uz pomoć programa WZZIP.EXE i WZUNZIP.EXE. Ukoliko su nekome potrebni podaci o fajlovima koji se nalaze u arhivi, sada se oni mogu odštampati. Celoj arhivi, ali i fajlovima mogu se pridružiti komentari. Poboljšan je i rad sa samoraspakujućim arhivama. One se od ove verzije programa mogu deliti na više fajlova. Pri startovanju WinZipa može se uključiti prozor „Tip of the Day” koji daje korisne informacije o mogućnostima programa.

Značajna poboljšanja uvedena su i u samom procesu konfigurisanja programa. Sada je dozvoljeno podešavanje i promena mesta kolona u glavnom prozoru programa, a dodate su i kolone koje pokazuju CRC fajlova i njihove atribute. Korisnici Windowsa 98, kao i Windowsa 95 koji imaju IE 4.0 imaju mogućnost konfigurisanja toolbara. Na raspolaganju je ukupno dvadeset jedan taster koji se može postaviti bilo gde na toolbaru. Ovi korisnici imaju mogućnost rada u stilu IE - jednim klikom miša, koji će se automatski uključiti u WinZip ukoliko je ta opcija čekirana u Exploreru. Na kraju možemo samo reći da je najbolji program za rad sa arhivama postao još bolji. Zainteresovani ga mogu pronaći na adresi www.winzip.com/betawz.htm.

Branislav BUBANJA

 
DUI Professional 98
FTP Wolf
PatchFor020
BeatBox 2.0
WinZip
Šta mislite o ovom tekstu?

TIP:
Rad sa arhivama
INFO:
Windows 95/98/NT (winzip70b.exe, 984 KB)
VER:
7.0 beta
REGISTRACIJA:
29 USD, obavezna
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera