TEST RUN<>
081998<><>

ACID 1.0

Budite i vi muzičar

Acid je programski paket koji će promeniti način na koji se danas pravi elektronska muzika u kućnoj produkciji. Radi se o ostvarenju firme „Sonic Foundry” koja nam je već obezbedila jedan od najnaprednijih paketa za obradu semplova - Sound Forge.

Acid je alat za stvaranje muzike koji omogućuje da kombinujete i menjate zvučne fragmente (popularno: lupove). Kada ubacite vaš WAV, koji sadrži željeni lup, on će automatski biti rastegnut ili skupljen tako da se uklapa u tempo postojeće kompozicije i to bez promene postojeće visine zvukova u lupu (u govoru - biće strečovan).

Verovatno vam neće biti u potpunosti jasno šta ovo znači dok sami ne probate da se igrate bibliotekom od bar 50 lupova (do kojih možete doći preko Interneta, (npr. http://wcarchive.cdrom.com/pub/demos/music/samples/). Probajte pet ritmova koji se uklapaju da postavite na pet različitih traka Acida, a na šestu postavite sempl neke melodije koji ćete provući kroz neki DirectX efekat (Acid podržava i DirectX audio efekte), pa se igrajte mute tasterima i drugim parametrima. Dobićete zarazan provod od nekoliko desetina minuta. Ovo vreme možete udvostručiti sa svakom kombinacijom raspoloživih ritmičnih ili melodijskih WAV-ova.

U okviru Acida podržani su i sledeći standardi: MTC/SMPTE sinhronizacija, izlaz u WAV fajl i 24-bitni audio materijal. Podrška za višestruke zvučne kartice omogućava vam da na jednoj kartici imate glavni izlaz, a na drugoj preslušavate sempl koji ćete upravo ubaciti u miks, kao i druge kombinacije koje možete da osmislite. Na raspolaganju vam je i neograničen bafer za Undo operacije.

Acid je stvoren kao kombinacija postojećih audio tehnologija, međutim ovaj program je u sopstvenoj kategoriji - na tržištu svakako ne postoji ništa slično. Ako vam padne šaka, ne dozvolite sebi da ga ne isprobate - između ostalih dobrih strana ovo je program koji ne zahteva bogzna kakvo muzičko obrazovanje sem slušalačkog. Bliži se dan kada ćete svratiti u lokalni kafić ili klub i tamo zateći momka (ili, još bolje, devojku) za Pentiumom kako vas zabavlja uz pomoć Acida.

Nikola ĆOSIĆ

 
Windows 98
ACID 1.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Malkov Notes 2.0
Adobe Image Ready 1.0
Netscape Communicator 4.5
Logic Audio Platinum 3.5
Virtual Drive 2.01e
Yahoo Pager i ICQ 98a

TIP:
Program za kreiranje muzike
PLATFORMA:
Windows 95/NT
MEDIJ:
3 diskete

Kvalitetna izvedba jedinstvene zamisli.
Nestabilnost; nemogućnost MIDI sekvenciranja.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera