PD KUTAK<>
091998<><>

MP3List

Ovaj veoma zanimljiv program delo je domaćeg autora. Napisao ga je Predrag Supurović, korisnicima računara poznatiji kao čovek koji je veoma zaslužan za svojevremeno osnivanje SETNet mreže BBS-ova. MP3List preuzima podatke o MP3 fajlovima i kreira tekstualne dokumente u kojima te podatke čuva. Program je u stanju da potrebne informacije preuzme iz MP3 datoteka, M3U i WinAmp lista. Takođe, po potrebi može i sam da pravi WinAmp liste.

Posebno je interesantna mogućnost generisanja M3D datoteka. To su binarne datoteke koje u sebi sadrže sve potrebne informacije o MP3 datotekama. Na ovaj način korisnici mogu sve podatke o MP3 datotekama da čuvaju na jednom mestu, što je veoma korisno ukoliko neko poseduje više CD-ova sa MP3 muzikom. Ovi binarni katalozi mogu da budu od velike koristi i onima koji se bave presnimavanjem MP3 muzike.

Korisci programa imaju mogućnost da sami podese izgled izlaznog dokumenta jer im je na raspolaganju nekoliko standardnih stilova kao i sedamdesetak predefinisanih makroa. Podaci u dokumentima mogu da se sortiraju ili grupišu po zadatim ključevima. Izlazni fajl može biti u tekstualnom, HTML ili RTF formatu. Ukoliko je to nekome potrebno, može se u jednom prolazu generisati nekoliko izlaznih dokumenata.

MP3List predstavlja zaista korisnu alatku svima koji imaju gomilu CD-ova sa MP3 muzikom (a takvih je sve više). Jedinu zamerku dali bismo tome što je program urađen samo na engleskom jeziku. Naravno, podržavamo želju autora da ga plasira i van naših granica (pošto to po svom kvalitetu zaslužuje), ali bilo bi lepo kada bi postojala i domaća verzija. Više informacija o programu možete dobiti od samog autora (broker@dv.co.yu ili mp3list@dv.co.yu), a program se može preuzeti sa adrese www.dv.co.yu/mp3list.

Branislav BUBANJA

 
YAM (Yet Another Mailer)
TMT Pascal
MPEG Encoder
UltraEDIT
MP3List
Šta mislite o ovom tekstu?

TIP:
pravljenje kataloga MP3 fajlova
INFO:
Windows 95/98/NT (mp3list3.zip, 280 KB)
VER:
3.2
REGISTRACIJA:
15 USD, poželjna.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera