TEST DRIVE<>
091998<><>

Samsung ML-85 Plus

„Štampač koji se ne kvari”

Samsung ML-85 Plus
Samsung ML-85 Plus
Ovaj laserski štampač je kompaktnih dimenzija i simpatičnog dizajna. Na gornjoj strani ima samo jedan taster i četiri status-lampice: sva podešavanja obavljaju se preko računara, uz pomoć odgovarajućeg programa.

Veoma brzo i jednostavno se osposobljava za rad. Raspakovali smo ga, ubacili toner-kasetu, povezali sa računarom i gradskom električnom mrežom. Kada se podigao Windows, prepoznao je novi uređaj i zatražio diskete. Nakon druge od njih imali smo novi printer drajver, kompatibilan sa HP PCL, Windows Printing Systemom ili oba.

Karakteristike štampača su sledeće: rezolucija 600 x 600 tačaka po inču; brzina štampe osam stranica u minutu; vreme zagrevanja 25 sekundi; kaseta za 250 listova papira i štampanje na pojedinačnim listovima, kovertama, termostabilnim nalepnicama i sl. ubacivanjem u prorez sa prednje strane. Sve u svemu, standardne mogućnosti koje odgovaraju „Hewlett-Packardovim” štampačima „P” serije. Osnovna memorija od 2 MB je dovoljna za većinu kancelarijskih primena, ali ne i ako želite da odštampate stranicu koja je uglavnom pokrivena slikama. U to slučaju može da se proširi do maksimalnih 18 MB.

Za nekoliko dana nismo mogli da se uverimo u rečenicu iz TV reklame domaćeg uvoznika kako se „Samsungovi” štampači ne kvare. (uzgred, ako nema posla za te servisere treba ih otpustiti, a ne da igraju šah i čitaju novine - prim. aut.). Ali smo se uverili u karateristike ovog štampača i došli do zaključka da, sve u svemu, ima jedan „plus” i jedan „minus”.

„Plus” je cena. Ako ML-85 Plus upoređujemo sa modelima (na ovim prostorima neprikosnovenog) „Hewlett-Packarda”, najkraće rečeno, dobijate model sa karakteristikama HP-ove „P” serije po ceni HP-ove „L” serije.

„Minus” je proizvođač. Pritom nije problem što je u pitanju sve poznatiji i priznatiji dalekoistočni gigant „Samsung” - problem je što nije „Hewlett-Packard”. Da pojasnimo, opet u najkraćem: vlasnik deset godina starog HP-ovog štampača i dalje može da nabavi toner i odnese štampač u servis. Da li će to moći i vlasnik „Samsunga” za deset godina, to niko ne može da vam garantuje.

Srećom po uvoznike i prodavce ovog štampača, u zemlji bez „zlatne sredine” kupuju se samo jako skupe i jako jeftine stvari...

Tihomir STANČEVIĆ

 
Genius ColorPage Vivid+, Genius ColorPage Live, Mustek ScanExpress 600 SEP, PhotoMaker 3F
Intel Celeron
Samsung ML-85 Plus
Šta mislite o ovom tekstu?
Lucky Star CometTV II w/ FM
Mustek VDC-100 i VDC-200p
Teac CD-C68E (CD changer)
Samsung SMS-7841, SMS-8320 i GNT-5000

TIP:
Laserski štampač
INFO:
600 tpi, 8 str/min, PCL+WPS
PROIZVOĐAČ:
Samsung
KONTAKT:
AN Electronic
UTISAK:
92%
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera