PD KUTAK<>
101998<><>

MP3 Player

Traje velika euforija oko MP3 standarda, a greberi, kompresori i plejeri ovog formata nalaze se skoro svuda. Međutim, evo jednog koji se izdvaja od ostalih.

Radi se o programu MP3Player koga možete naći na sajtu www.wavget.com/mp3player.html, a razlikuje se od ostalih po svojoj veličini. Naime, kod ovog programa sve je malo, ali kvalitet i njegova upotrebljivost ga čine velikim. Dakle, kada ga startujete, videćete mali prozor koji sadrži osnovne funkcije koje može imati neki ovakav program: šest tastera (Reverse, Stop, Play, Pause, Forward, Open File), skalu za podešavanje jačine zvuka, skalu za prikaz pozicije u pesmi (Track Position) i mali taskbar na kome je ispisano trajanje pesme u minutima i opis MP3 fajla (brzina čitanja i frekvencija). Najčešće sretani fajl je 128 Kbit/s/44 kHz i najzanimljivije je to da ovaj program ne opterećuje procesor više od dvadeset odsto.

Instalacija za ovaj program ne postoji već se klasično poziva samo .exe fajl. Nakon startovanja, program postaje rezidentan, tj. parkira se pored sata u Windows okruženju, tako da ne zauzima radnu površinu. Odabirući svoju listu omiljenih pesama, kao i svaki program ovakve vrste, on pruža snimanje liste (Play List) i opcije za rad sa njom, na primer non-stop repeat.

Dakle, kompletna oprema za slušanje MP3 formata smeštena je u sitnom pakovanju.

Dušan STOJIČEVIĆ

 
Password Book
Neolite
Linkman
Double Desktop
MP3 Player
Šta mislite o ovom tekstu?
Impuls Pro
Cartoon-O-Matic
Eagle player

TIP:
MP3 plejer
INFO:
Windows 95/NT (mp3player.zip, 281KB)
VER:
0.45
REGISTRACIJA:
Nije neophodna.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera