PD KUTAK<>
101998<><>

Cartoon-O-Matic

Ovaj program omogućava jednostavno pravljenje karikatura. Čak i korisnici koji nemaju mnogo talenta za crtanje mogu uz njegovu pomoć da naprave simpatične karikature. Po stilu izvođenja operacija Cartoon-O-Matic se uz malo mašte može uporediti sa Kai Power Goo paketom, mada spadaju u potpuno različite klase. Dok je Kai Power Goo paket namenjen za ozbiljne primene, Cartoon-O-Matic predstavlja program za zabavu što se može zaključiti i iz samog njegovog interfejsa.

Prvenstvena namena ovog programa je deformisanje originalno nacrtanog lika. Deformacije su podeljene u šest različitih grupa (glava, oči, nos, usta, uši i izraz lica). Glava se može izduživati ili sabijati, očima se može menjati veličina, njihov položaj i pogled, nos i uši se mogu postaviti u različitim oblicima i veličinama, dok se promenom izraza lica može postići srećan, tužan, ljutit ili blesav izgled. Sve promene se vrše pomoću klizača tako da je sve ove deformacije moguće mešati u određenom, željenom odnosu. Sve u svemu, u programu postoji ukupno 22 različite vrste deformacija što je sasvim dovoljno za kreiranje velikog broja različitih likova.

Ukoliko vam ponestane ideja, klikom miša na lice, program će sam po random principu deformisati lice što može da dovede do vrlo interesantnih rezultata. Naravno, Cartoon-O-Matic ima i nekoliko nedostataka. Prvo, to je postojanje samo jednog osnovnog lika koji se može deformisati, zatim nepostojanje mogućnosti da se liku postavi i oblikuje kosa, a kao najvažniji nedostatak bismo naveli nemogućnost snimanja napravljenih karikatura. Ukoliko ste se, ipak, zainteresovali za ovaj program možete ga pronaći na adresi http://nfx.com.

Branislav BUBANJA

 
Password Book
Neolite
Linkman
Double Desktop
MP3 Player
Impuls Pro
Cartoon-O-Matic
Šta mislite o ovom tekstu?
Eagle player

TIP:
Kreiranje karikatura
INFO:
Windows 95/98/NT (toono.zip, 361 KB)
VER:
1.0
REGISTRACIJA:
Program je besplatan.
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera