TEST PLAY<>
062001<><>

Asterix Mega Madness

Kada se govori o stripu kao temi kompjuterskih igara, u prvi plan ispliva „Asteriks”, najpopularniji francuski strip svih vremena. Zdrav humor i specifična atmosfera kojima odišu avanture hrabrog Gala i njegovih prijatelja, idealan su predložak za igre posvećene najmlađim korisnicima računara, što je potvrđeno i u praksi.

Poslednja u nizu igara s Asteriksom u glavnoj ulozi dolazi iz „Infogramesa”, vodećeg evropskog distributera zabavnog softvera. Slično ranijim igrama (Asterix & Obelix, The Gallic War i Search for Dogmatix), Asterix Mega Madness predstavlja komičnu platformu koju odlikuju jednostavnost, neobično izvođenje i sjajan humor. Zaplet je, po običaju, uvrnut: Asteriks, Obeliks, Klecoviksova supruga i bard Tamburiks takmičiće se u brojim veštinama kako bi stekli poverenje druida i pošli u potragu za komponentama čarobnog napitka. Igra se sastoji iz 14 takmičarskih disciplina, sortiranih u više serija koje se moraju završavati jedna za drugom. Mogu učestvovati jedan ili dva igrača (četiri u verziji za PlayStation), koji će se simultano takmičiti u disciplinama kao što su gađanje katapultima (municija su Rimljani i domaće životinje), trka kroz lavirint uz sakupljanje predmeta, takmičenje u prežderavanju, rasturanje rimskog logora, lov na divlje vepriće itd.

Kontrolni sistem je maksimalno pojednostavljen i prilagođen najmlađim igračima, a svodi se na četiri tastera za upravljanje i dva dodatna za izvođenje pokreta čija se priroda razlikuje od discipline do discipline. Grafika je trodimenzionalna, ali prilično jednostavna, s jednoličnim teksturama i velikim brojem detalja. Izvođenje je raznovrsno, a najviše oduševljavaju komične animacije i gegovi glavnih junaka, preuzeti iz crtaća. Asterix Mega Madness u svakom pogledu ispunjava očekivanja, kao idealna zabava za mlađe naraštaje, što, naravno, ne znači da se njome neće zabaviti i stariji.

Gradimir JOKSIMOVIĆ

 
Myst III: Exile
Conflict Zone
Gangsters 2
Asterix Mega Madness
Šta mislite o ovom tekstu?
Microsoft Train Simulator
Half-Life: Blue Shift
Europe Racer
Offroad Redneck Racing
Echelon
Eurofighter Typhoon
Leadfoot: Stadium Offroad Racing
Power Spike Pro BEACH Volleyball
Last Half of Darkness
Roland Garros 2001
Fly! II
Star Trek: Voyager Elite Force - Expansion Pack
Pearl Harbor: Zero Hour
Necronomicon: The Dawning of Darkness

MINIMUM:
Pentium/200 MHz, 32 MB RAM-a, 8 MB D3D
OPTIMUM:
PentiumII/300 MHz, 64 MB RAM-a, 16 MB D3D

80

Softver ustupio „Extreme Plato”
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera