TEST PLAY<>
032004<><>

Brother Bear

Brother Bear je igra rađena po istoimenom Diznijevom crtanom filmu. Centar priče je Kinai, mladi indijanski lovac koji iz osvete želi da ubije medveda. Spletom okolnosti, Veliki duhovi prenose njegov duh u telo medveda. Kinai zato mora da sarađuje sa hiperaktivnim mečetom Kodom ne bi li našao način da povrati svoj ljudski oblik, a sve vreme beži od novog lovca, svog brata koji takođe traži osvetu.

Već na prvi pogled je očigledno da je ova igra pravljena za veoma specifičan, nažalost, uzak krug publike, a to su najmlađi gledaoci filma. Naravno, daleko je od toga da će igra biti neshvatljiva onima koji nisu videli film, ali veliki deo humora počiva na prepoznavanju sporednih likova i njihovim šašavim replikama. Najveća vrednost igre leži u priči jer definitivno nije pravljena za starije, zahtevnije igrače.

Ovo je redukovana mešavina platforme i akradne avanture koja linearno prati radnju sa minimumom interakcije koju možete tražiti od šestogodišnjeg deteta. Komande su ekstremno jednostavne i gotovo da ne zahtevaju nimalo veštine od igrača. Zapravo, najveći problem će biti da se naviknete na automatsku kameru. Igrači sve vreme prate Kodu, preskaču ili ruše prepreke i skupljaju komade saća sa medom koji se troše kada naiđete na pećine sa skrivenim totemima. Kada ih nađete, moći ćete da upotrebite i jedan od tri specijalna totema. Orao vam omogućuje da letite, vrana otkriva puteve do skrivenih lokacija, a vuk omogućuje da skočite mnogo više nego obično. Da biste koristili ova tri totema, morate da skupljate odgovarajuće bobice iz grmova koje ćete usput naći. Totemi poput medveda i sabljozubog tigra omogućuju vam da privremeno uplašite lovca i nastavite potragu.

Dva segmenta igre su specifična i na njih se možete vraćati kada god želite. To su trka na ledu i trka za lososima. Tokom obe trke na vama je da upravljate Kinaijem dok juri nizbrdo i skuplja grudve odnosno losose. Iako se trke uvek odvijaju na istim stazama, na njima postoje prečice i račvanja tako da nije dosadno prelaziti ih više puta.

Iako je funkcionalna i šarena, grafika se teško može porediti sa sličnim naslovima, no ono u čemu Brother Bear blista jesu glasovi glumaca koji su učestvovali i u filmu. Pored poznatih imena kao što su Hoakin Feniks i Majkl Klark Dankan, najviše se ističu komičari Rik Moranis i Dejv Tomas kao losovi Rat i Tjuk, ali i ovde imamo mali problem. Brother Bear je igra za najmlađe, koji ipak ne barataju engleskim toliko dobro da im budu jasne šale u igri, pogotovo igre rečima i dijalektima. Najbolji sud o igri dobili bismo da postoji nahsinhronizovana verzija na srpskom jeziku. Doduše, ništa ne sprečava roditelje da sednu uz male igrače i iskoriste Brother Bear za učenje stranog jezika.

Dragan KOSOVAC

 
Conan
World War I: The Great War
Delta Force - Black Hawk Down: Team Sabre
Vietcong: Fist Alpha
Sonic Adventure DX: Director’s Cut
RTL Skijump 2004
Fair Strike
Wars & Warriors: Joan of Arc
Wanted Dead or Alive
Brother Bear
Šta mislite o ovom tekstu?
Jack the Ripper
Starsky & Hutch
Coliseum
World Basketball Manager
Chicago 1930

Potrebno:
Pentium 2/K6 366 MHz, 64 MB RAM, grafička kartica sa 8 MB RAM
Poželjno:
Pentium 3/Celeron/Athlon/Duron 700 MHz, 128 MB RAM, grafička kartica sa 32 MB RAM
Veličina:
1 CD
Adresa:
http://disney .go .com /DisneyInteractive /

68
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera