TEST DRIVE<>
102004<><>

Chenbro Gaming Bomb

Maskirana bomba

Chenbro Gaming Bomb
Chenbro Gaming Bomb
Figura: 465 x 198 x 425 mm, 8,2 kg
Ostalo: izmenljive maske, dodatni priključci
Običaj je da se inovacije s kompjutera viđaju na mobilnim telefonima. Međutim, izmenljive maske, normalne na mobilnim telefonima, sada se mogu videti i na PC-u. Prednji panel kućišta Chenbro Gaming Bomb veoma jednostavno se skida da bi se zamenio drugim panelom, istog oblika ali različite boje (plava, narandžasta, zelena i srebrna). Kupac će moći da se odluči za jednu od ove četiri varijante.

Ova osobina svakako nije osnovni adut ovog kućišta. Ispod pomalo napadne spoljašnjosti krije se vrlo kvalitetna izrada unutrašnjosti. Konstruktori su pazili na detalje, pa su pored dobrog napajanja ponudili i dobro osmišljeno hlađenje koje je bilo neophodno s obzirom na broj diskova koji može da se smesti unutra.

Kućište je dimenzija 465 x 198 x 425 mm i teško je 8,2 kg. U njemu ima mesta za četiri 5,25-inčna uređaja i tri 3,5-inčna uređaja. Samo jedno 3,5-inčno mesto ima otvor na prednjoj strani (za disketnu jedinicu, recimo), a ispod svega je dodatni nosač za još četiri hard diska, koji može da se vadi. Oblik gornjih otvora za 5,25-inčne uređaje na prednjoj maski kućišta može da predstavlja problem u nekim slučajevima – konkretno, pojedini modeli fioka za hard diskove mogu da „zapnu” o masku. Na prednjem panelu je samo jedno dugme, a ispod vrata na donjoj strani panela su dva USB, jedan FireWire priključak, audio ulaz i izlaz.

Kućište je zamišljeno tako da se komponente u njega ugrađuju uz minimalnu upotrebu alata tako da se za pričvršćivanje perifernih uređaja sem šrafova mogu koristiti odgovarajuće šine koje dolaze u kompletu. Čak je i pričvršćivanje kartica rešeno bez šrafova. Leva stranica kućišta takođe se skida bez šrafova, a ima i bravu s ključem. Nije predviđeno da se skidaju desna stranica i nosač za matičnu ploču , ali, s obzirom na prostor u unutrašnjosti, ostaje prilično mesta za manevrisanje pri montiranju matične ploče.

U kućištu postoje mesta za dva ventilatora, jedan na zadnjoj strani odmah ispod napajanja, prečnika 120 mm, predviđen da izvlači vazduh, i drugi na prednjoj strani, prečnika 92 mm, predviđen da uvlači vazduh. Mesto za prednji ventilator je tačno ispred dodatnog nosača za diskove i ima filter za prašinu u prednjoj maski. Na donjoj strani napajanja od 350 W (model FSP350-60PN), koje je horizontalno postavljeno, nalazi se ventilator prečnika 120 mm koji izvlači vazduh u blizini procesora što čini hlađenje prilično dobrim i bez dodatnih ventilatora.

Dakle, u pitanju je veoma kvalitetno kućište ekstravagantnog dizajna namenjenog igračima. Ako cenite dobar dizajn, a nemate ništa protiv kada ga prati i kvalitet, ovo kućište predstavlja dobar izbor.

Marko JOVANOVIĆ

 
Abit NF7-S2
128M HomePNA 3.0 Ethernet Bridge
Zippy EL-715 Slim Illuminated Keyboard
AMD Sempron 2500+
Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse
Genius NetScroll+ Traveler iRIS
Chenbro Gaming Bomb
Šta mislite o ovom tekstu?
Cooler Master Hyper 6 KHC-V81-U1
Hewlett-Packard Photosmart 8150
Asus L5900GA
Canon PowerShot S1 IS
Gigabyte G-Max TC4
Gigabyte GK-5UW RF Wireless Keyboard and Optical Mouse
Hewlett-Packard Photosmart R507 i Photosmart 375
Star Media DVD Player 5000
AG Neovo X-20AV i Hyundai L17T
Altec Lansing AHP712 i AHS602
Leadtek WinFast TV2000 XP RM Edition
Logitech Cordless Desktop LX 500
Flash kartice
Samsung FMD7501N
Transcend IDE Flash TS128MDOM40V

Vrsta:
kućište
Proizvođač:
Chenbro
Kontakt:
SystemWorks
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera