TEST DRIVE<>
102004<><>

Hewlett-Packard Photosmart 8150

On ima moć

HP Photosmart 8150
HP Photosmart 8150
Rezolucija: 4800 x 1200 tpi
Ostalo: brzina od 20 monohromatskih str/min
U ovom broju ponovo testiramo jedan Hewlett-Packardov štampač, Photosmart 8150. U pitanju je ink-džet štampač (PhotoREt Pro tehnologija) rezolucije 4800 x 1280 tpi sa 16 MB memorije, brzine štampanja do 20 stranica u minutu. Što se izgleda štampača tiče, HP-ovi dizajneri nas ponovo ostavljaju bez daha. Korisniku je omogućen brz preview materijala za štampu i kompletna kontrola štampanja i manipulacija materijalom za štampanje bez posredstva računara putem prednjeg panela krcatog tasterima i 2,5-inčnog kolor displeja odličnog kvaliteta. Omogućeno je i panoramsko štampanje fotografija, kao i preview video fajlova uz štampanje pojedinačnih kadrova ili kompletnog filma, frejm po frejm. Povezivanje s računarom se ostvaruje preko USB porta. Naravno, tu je i PictBridge konektor, a kao opcija postoji i Bluetooth adapter za povezivanje s prenosnim uređajima (PDA, mobilni telefon). Ispod prednje maske nalazi se ležište za smeštanje jednog rezervnog kertridža, a tu je i čitač memorijskih kartica (CompactFlash, MMC, SD, SmartMedia, Memory Stick, XD-Picture Card, a podržava čak i USB Flash drajvove). Prima 100 listova papira (još 250 uz dodatnu kasetu).

Uz štampač smo dobili četiri kertridža: HP 348 Photo, 343 Tricolor, 338 Black i 100 Gray Photo. Odštampane fotografije imaju odličan kontrast i stepen oštrine, a uz upotrebu kertridža 338 tekst se ne razlikuje od onog koji je odštampan na nekom laserskom štampaču. Brzinski rezultati su slabiji nego kod nekih drugih modela, ali zato dobijate odlične otiske (naravno, uz upotrebu adekvatnog papira). Očekivali smo lošiji kvalitet štampe od uređaja iz ovog cenovnog ranga, ali smo bili veoma prijatno iznenađeni. Borderless štampa radi bez greške, što se i pokazalo u PictBridge modu, standardno jednostavnom za upotrebu. Jedine mane ogledaju se u bučnom mehanizmu za uvlačenje papira, neverovatno brzoj potrošnji mastila i zaista predugoj instalaciji softvera i drajvera.

Ukupno gledano, ovo je štampač visokih performansi čija je nešto viša cena potpuno opravdana kvalitetom štampe i višestrukim mogućnostima povezivanja. Posebnu pogodnost predstavlja mogućnost rada bez posredstva računara, što zajedno s Bluetooth proširenjem predstavlja sjajno rešenje za vlasnike mobilnih telefona nove generacije za brzo i efikasno štampanje fotografija. Naravno, svoju punu snagu Photosmart 8150 pokazuje kada je povezan s računarom, gde uz moćni HP-ov softver ponovo daje izvanredne rezultate. Kada se saberu sve pozitivne osobine (kolor displej, mogućnosti povezivanja, čitač kartica i superiorna kolor štampa), ovo je uređaj kakav se samo poželeti može i prvi koji je autor teksta stvarno poželeo da zadrži na svom stolu.

Jan ČMELIK

 
Abit NF7-S2
128M HomePNA 3.0 Ethernet Bridge
Zippy EL-715 Slim Illuminated Keyboard
AMD Sempron 2500+
Logitech MX1000 Laser Cordless Mouse
Genius NetScroll+ Traveler iRIS
Chenbro Gaming Bomb
Cooler Master Hyper 6 KHC-V81-U1
Hewlett-Packard Photosmart 8150
Šta mislite o ovom tekstu?
Asus L5900GA
Canon PowerShot S1 IS
Gigabyte G-Max TC4
Gigabyte GK-5UW RF Wireless Keyboard and Optical Mouse
Hewlett-Packard Photosmart R507 i Photosmart 375
Star Media DVD Player 5000
AG Neovo X-20AV i Hyundai L17T
Altec Lansing AHP712 i AHS602
Leadtek WinFast TV2000 XP RM Edition
Logitech Cordless Desktop LX 500
Flash kartice
Samsung FMD7501N
Transcend IDE Flash TS128MDOM40V

Proizvođač:
Hewlett-Packard
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera