TEST DRIVE<>
022006<><>

USB Radio dongle

Kineski muzičar

USB Radio dongle
USB Radio dongle
Da li ste se nekada našli u situaciji da sednete za nečiji kompjuter da radite i hoćete da slušate muziku? Nažalost, vlasnik kompjutera i vi ne delite isto mišljenje pa ste primorani da radite u tišini. Tako bi vam odgovaralo da makar imate radio pri ruci, ali ni od njega nema ni traga u bližoj okolini. Ako ste se ikada našli u takvoj situaciji, onda bi ovaj uređaj možda mogao da pomogne.

U pitanju je radio-prijemnik bezimenog proizvođača koji se kači na kompjuter preko USB porta. Tačnije, jedina veza između ovog radio-prijemnika i kompjutera jeste to što se napaja preko USB porta. Krajnje je jednostavne konstrukcije i na njemu nema puno toga. Na suprotnom kraju od USB priključka nalazi se standardna utičnica za slušalice. Na telu uređaja se nalaze još i dugme za automatsko traženje, dugme za resetovanje frekvencija, potenciometar za jačinu zvuka i LED koji pokazuje da radi. Po svemu, a najviše po kvalitetu, ovaj uređaj nas jako podseća na radio-prijemnike koji se mogu naći po kineskim radnjama. FM radio ima loš prijem, a nemogućnost manuelnog podešavanja frekvencije dodatno umanjuje funkcionalnost. Traženje stanice se svodi na resetovanje frekvencije na početnu i stiskanje dugmeta za automatsko traženje unapred dok se ne stigne do tražene stanice. A kada je nađe, treba se moliti da radio ne izgubi prijem jer u tom slučaju prelazi na prvu sledeću, što znači da morate da tražite ispočetka. Ako ne želite da slušate radio preko slušalica, isporučen je kabl kojim se radio povezuje sa zvučnom karticom preko ulaza za mikrofon ili line-in ulaza.

Iako loše izrade, ovaj radio bi mogao svakome da posluži kao priručno sredstvo. Ako ništa drugo, popularna cena od oko 700 dinara će se potruditi za to da nađe svoj put do onih kojima ovo rešava muzičke probleme na poslu.

Vladimir ČABRILO

 
ATi Radeon X1900XTX
Microstar NX6800GS-TD256E i Microstar NX6800XT-TD256E
Microstar RX1600Pro-TD256E
Samsung SyncMaster 711MP, LG Flatron M1740A
Asus W3000V, LG LS70 Express
Epson Stylus C46
ST Lab USB 2.0 24 in 1 Card Reader
Pentax Optio S5i, Canon Ixus 55, Fuji FinePix F10, Nikon Coolpix 5900
TwinMOS Z4 Mobile Disk
Sapphire Theatrix
USB Radio dongle
Šta mislite o ovom tekstu?
Network Video Server LJ-703, iMove CP-W380
Kasaku MK-1000
iRiver T20 i Creative Zen Nano Plus
Creative SBS Vivid 60 i 80

USB Radio dongle
Opseg:
FM
Ostalo:
regulacija jačine zvuka, napajanje iz USB porta
Kontakt:
Sampro
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera