PD KUTAK<>
032007<><>

ToolBox 2.62b

Dopuna za Start meni

Start meni u Windowsu je zgodan za korišćenje kada se u njemu nalazi desetak ili dvadesetak prečica ka programima. Složićete se da je to retka situacija. Obično se u Start meniju nalazi mnogo više prečica ka programima i pratećim fajlovima tako da postaje pravo mučenje pronaći odgovarajuću aplikaciju. Drugi način za organizovanje fajlova jeste njihovo smeštanje na desktop, ali i to kod velikog broja ikonica može da bude kontraproduktivno.

Kada je problem uočen, to je već pola puta do njegovog rešenja. U CyLog Softwareu su očigledno to shvatili i ne samo što su došli do polovine puta već su nastavili do njegovog kraja. Tako je nastao ToolBox, alat za pokretanje aplikacija. U najkraćem, ovaj program bismo mogli nazvati kombinacijom desktopa i Start menija. Njegova funkcija je da olakša pokretanje aplikacija tako što će im se omogućiti brži pristup preko grupisanih ikonica. Za ovaj program je karakteristično što apsolutno ne utiče na funkcionalnost Start menija. Prilikom startovanja smešta se u systray, odakle se mogu pozivati pojedinačni toolboxovi. Program dozvoljava kreiranje neograničenog broja toolboxova. U njima se mogu nalaziti tri različita tipa prečica: prečice ka sadržaju drajvova, ka aplikacijama i ka alatkama u kontrolnom panelu. Dve vrste toolbarova (sa prikazom sistemskih foldera i drajvova) mogu se kreirati automatski, preko odgovarajućih „čarobnjaka”. Druge toolboxove ćete morati da kreirate sami, a kako će oni da izgledaju i kakav će biti njihov sadržaj, ostaje na vama. ToolBox nudi dovoljno veliku raznovrsnost po tom pitanju. Na ekranu se istovremeno može prikazivati više različitih toolboxova koji pri tome mogu da imaju potpuno različita setovanja. Na primer, često korišćene opcije možete smestiti u toolbox koji će uvek biti vidljiv na ekranu, dok neke manje korišćene programe možete smestiti u toolboxove koji se ne moraju uvek pokazivati i koji će biti manje uočljivi.

Izgled toolbarova može znatno da varira u odnosu na setovanja koja ste odabrali. Na primer, ikonice mogu da se prikazuju u veličinama od 16 x 16 piksela, pa sve do 128 x 128 piksela, sa ili bez teksta (ili možda želite da se prikaže samo tekst, bez ikonica). Toolbarovi mogu da budu transparentni, sa različitim efektima prikaza sadržaja prozora koji prekrivaju. Unos informacija u toolboxove obavlja se prevlačenjem ikonica ili direktnim upisivanjem lokacije programa na hard disku.

Najveća prednost ToolBoxa u odnosu na slične alatke jeste što ni na koji način ne utiče na Start meni. Umesto da ga zameni, kao što je to uobičajeno kod ovakve vrste programa, ToolBox samo predstavlja novu opciju, a na korisniku ostaje da odluči da li će koristiti Start meni ili ne. Kada malo bolje razmislimo, to je i razumljivo jer ToolBox ipak ne predstavlja kompletnu zamenu za Start meni. Pre bismo mogli reći da se radi o njegovoj dopuni jer, na primer, nismo našli način da u njega ubacimo ikonice za isključivanje računara. Ako ni zbog čega drugog, Start meni je neophodan zbog toga.

Branislav BUBANJA

 
PandoraBrowse
ToolBox 2.62b
Šta mislite o ovom tekstu?
AlbumPlayer 4.7c
Democracy Player 0.9.2
Arial Sound Recorder 1.4.5
All Sound Recorder XP 2.30
3D MP3 Sound Recorder G2 4.04
DupKiller 0.8.1
Extra Drive Creator Pro 6.9
LinkStash 1.7.2
Snarfer 0.7.1
Magic Photo Editor 3.55 i DreamLight Photo Editor 1.58
STG FolderPrint Plus 3.10

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,27 MB, 6,21 MB na HD
Cena:
Program je besplatan.
Adresa:
www .cylog .org /utils _4 .asp
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera