PD KUTAK<>
032007<><>

Arial Sound Recorder 1.4.5

What you hear is what you (can) get

Bez odgovarajućeg alata, snimanje (pozadinskih) zvukova koji dolaze sa desktopa može postati čupava rabota. Pod ovom kategorijom podrazumevamo bilo koji mogući zvučni izvor: multimedijalni plejer, Internet pretraživač, igru i slično, a ne samo one uobičajene (linijski ulaz, mikrofon, CD...). Kao jedno od rešenja nameće se korišćenje nekog od ozbiljnih paketa za obradu zvučnih datoteka, ali pored činjenice da ćete za bilo koji od njih morati da utrošite priličnu svotu novca, treba voditi računa o tome da nijedan nije namenjen početnicima te da savladavanje osnova može da „pojede” dosta slobodnog vremena.

Na softverskoj pijaci ne postoji mnogo alatki koje će vam pomoći u nameri da snimite zvuke sa desktopa na način na koji ste zamislili. Mnoga ostvaranje na papiru nude mnogo, ali se u praksi pokazalo da ne ide uvek sve baš tako glatko kao što to autorski timovi tvrde. Arial Sound Recorder jedan je od najjednostavnijih, ali i najboljih programa u klasi, a delo je malo poznate softverske grupe Xrlly Software.

Upotreba programa krajnje je jednostavna za šta je velikim delom zaslužan sveden upravljački interfejs koji sadrži samo probrane opcije. Uz pomoć ovog ostvarenja možete snimiti zvuk iz bilo kog izvora, bitno je samo da ga (na ovaj ili onaj način) možete „proterati” kroz zvučnu karticu. Soundtrack iz najnovije igre, omiljeni dijalog iz filma, muzičku pratnju iz igre pokrenute u nekom od emulatora, zvučnu košuljice iz odabrane TV emisije – broj kombinacija je neograničen. Snimanje se može obaviti u jednom od tri popularna formata – WAV, MP3 ili WMA, a u bilo kom slučaju materijal se beleži direktno na hard disk, bez naknadne rekompresije i dorade. Korisniku je ostavljena potpuna sloboda prilikom definisanja radnih parametara tako da se izlazni kvalitet do tančina može prilagoditi trenutnim potrebama. Ni to nije sve! S obzirom na to da se snimanje obavlja neposrednom metodom, posao se u bilo kom momentu može pauzirati, kvalitet ulaznog signala putem ugrađenih filtera i ekvilajzera doštelovati, dužina snimka vremenski ograničiti... Za vreme snimanja nivo ulaznog signala predstavljen je grafički na nekoliko različitih načina tako da se na nedvosmislen način dobija njegova vizuelna reprezentacija (opcija je više estetske nego korisne prirode). Spisku mogućnosti dodali bismo i sekciju File Info koja služi za definisanje ID3 tagova.

Arial Sound Recorder pored „What U Hear” snimanja, omogućava beleženje zvukova na hard disk i iz ostalih (uobičajenih) izvora tako da mu je delokrug primene prilično širok. Program gotovo da nema mana pa ga slobodno možemo preporučiti svima koji u kućnoj kolekciji korisnih alatki vole da čuvaju kvalitetna ostvarenja.

Vladimir PISODOROV

 
PandoraBrowse
ToolBox 2.62b
AlbumPlayer 4.7c
Democracy Player 0.9.2
Arial Sound Recorder 1.4.5
Šta mislite o ovom tekstu?
All Sound Recorder XP 2.30
3D MP3 Sound Recorder G2 4.04
DupKiller 0.8.1
Extra Drive Creator Pro 6.9
LinkStash 1.7.2
Snarfer 0.7.1
Magic Photo Editor 3.55 i DreamLight Photo Editor 1.58
STG FolderPrint Plus 3.10

Potrebno:
Windows
Veličina:
2,46 MB (trial), 9,2 MB na HD
Cena:
25 dolara, proba snimanje 60 sekundi
Adresa:
www .xrlly .com /sound - -recorder .htm
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera