PD KUTAK<>
032007<><>

STG FolderPrint Plus 3.10

Zimzeleno stablo diska

Postavite sebi pitanje da li imate potrebu za preciznim uvidom u stanje fajlova i foldera na računaru. Možda vas ne zanima stanje fajlova na celoj particiji, nego samo u okviru određenog foldera? Ako je odgovor potvrdan, ovo je pravi program za vas.

Interfejs koji vas dočekuje prilično je intuitivan i brzo omogućava listanje izabranog direktorijuma. Ako pogledate malo pažljivije, videćete da se pretraga može prilagoditi vašim željama jer, kao specijalizovan program, FolderPrint Plus omogućava mnogo opcija. Prvi na listi je filter za izostavljanje ili prikazivanje fajlova određenog tipa (ekstenzije) ili fajlova čiji naziv počinje izabranim nizom slova odnosno sadrži ga. Izbor se sužava prikazivanjem fajlova u zavisnosti od datuma njihovog kreiranja, menjanja ili datuma kada im je neko poslednji put pristupio – i to sve u okviru nekog vremenskog perioda. Podrazumeva se da u kalkulaciju možete ubaciti veličinu fajlova u kilobajtima ili megabajtima. Pretragu možete ograničiti samo na foldere, fajlove ili uključiti sadržinu zapakovanih fajlova (nažalost, podržan je samo format ZIP).

Spisak dobijenih fajlova/foldera prikazan je veoma pregledno, u vidu stabla, sa obiljem dodatnih informacija koje se prikazuju u kolonama, desno od spiska. Program omogućava automatsko menjanje dimenzija kolona kako neki deo teksta ne bi bio „odsečen” nedostatkom prostora. FolderPrint Plus nudi dosta opcija pa ćete verovatno uspeti da broj kolona svedete na razumnu meru. Na primer, neki korisnici će napraviti kompromis time što će umesto veličine fajlova uključiti kolonu koja grafički prikazuje procenat kojim oni učestvuju u ukupnoj veličini izabrane lokacije za pretragu. Program prikazuje informacije iz MP3 tagova, a od izabranih fajlova može napraviti plejlistu. Spisak pretrage koji imate na ekranu možete snimiti i kasnije odštampati.

Izlistane fajlove možete kopirati! Primenjena mehanika odgovara radu u jednostavnijim fajl menadžerima, mada postoje napredne opcije za kopiranje MP3 fajlova (po autoru, na primer, tako da izbegnete mučno biranje pojedinačnih datoteka). Kao koristan dodatak ubačena je i kvalitetna opcija za višestruko preimenovanje fajlova.

Meni nazvan izveštaj (Report) jedan je od interesantnijih. U okviru njega možete „tražiti” izveštaj o tipovima fajlova koje ste izlistali. Na taj način dobijate zanimljivu statistiku o broju i veličini fajlova istog tipa. U okviru menija Compact Output nalaze se opcije za definisanje kompaktnijeg prikaza liste. Parametri za podešavanje dozvoljavaju da oformite listu sa izdvojenim najznačajnijim informacijama tako da iskoriste što veću površinu papira za štampanje. Poslednji izbor je vezan za kreiranje liste u veličini koja se poklapa sa omotom DVD-a (nažalost, ne i CD-a), sve sa mogućnošću formatiranja teksta na prednjoj, zadnjoj i bočnoj strani kutije (budi uspomene na kompilacije igara). Svi meniji su u skladu sa namenom programa tako prikazani da su odmah spremni za štampu i detaljan uvid u taj segment liste.

Listu možete eksportovati u tekstualnom, HTML, JPG, PNG, XLS, PDF i CSV formatu (kod poslednjeg su vrednosti razdvojene zarezima, što je dobro za učitavanje u baze podataka).

Može se reći da je ovaj program zaista koristan dodatak, pre svega za one koji žele da imaju lep uvid u stanje podataka na računaru, a pri tom omogućava nekoliko naprednih akcija koje nismo očekivali.

Ognjen POPOVIĆ

 
PandoraBrowse
ToolBox 2.62b
AlbumPlayer 4.7c
Democracy Player 0.9.2
Arial Sound Recorder 1.4.5
All Sound Recorder XP 2.30
3D MP3 Sound Recorder G2 4.04
DupKiller 0.8.1
Extra Drive Creator Pro 6.9
LinkStash 1.7.2
Snarfer 0.7.1
Magic Photo Editor 3.55 i DreamLight Photo Editor 1.58
STG FolderPrint Plus 3.10
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,92 MB (trial), 4,75 MB na HD
Cena:
22 dolara, proba 30 dana.
Adresa:
www .stgsys .com /fpp .asp
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera