TEST FUN<>
122008<><>

Sketch It! 3.0.1 Beta

Švrljanje po desktopu

Operativnom sistemu Windows opasno nedostaje ozbiljan alat za pisanje po desktopu. Koliko puta vam je samo zatrebalo da određene delove ekrana označite/istaknete i pošaljete nekom ili ih iskoristite u svrhu prezantacije? Postupak koji morate preduzeti svodi se, usled nedostatka specijalizovanog alata, na pravljenje screenshota i njegovu naknadnu obradu u jednom od programa za manipulaciju statičnim grafičkim sadržajem. Zahvaljujući programu Sketch It! više nećete morati da pravite gomilu nepotrebnih koraka.

Sketch It!, dakle, omogućava da pišete po ekranu, ali i da produkte kreativnog rada bez pomoći sa strane snimite u obliku BMP, GIF, JPG, TIF i PNG datoteka. Podržano je i kopiranje sadržaja ekrana u clipboard, štampanje, kao i rad sa više monitora. Program je izuzetno jednostavan za korišćenje i podrazumeva pritiskanje definisane kombinacije „vrućih” tastera (u pitanju je ’Ctrl’/’Shift’ simbioza, koja se, nažalost, ne može menjati) simultano sa držanjem levog tastera na mišu. Ukoliko nešto pogrešite, pritiskom desnog tastera na mišu aktiviraće se svojevrsni Erase mod, tako da je interakcija sa ekranom potpuna.

Korisnik po sopstvenom nahođenju može određivati boju olovke, kao i debljinu traga. Naravno, dozvoljena je neograničena kombinacija boja na ekranu. Važno je istaći da se pisanije postavlja ispred svih aktivnih prozora i nije ograničeno samo na desktop. Bez obzira na to koliko ovo dobro zvuči, morate paziti na to da ekran sa upisanim sadržajem blagovremeno „iščupate” kako pisanije ne bi bilo uzaludno. Inače, tokom testiranja programa naišli smo na manje probleme i bagove (recimo, snimanje sadržaja ponekad nije funkcionisalo kako je zamišljeno), ali treba podvući da se radi o beta verziji programa.

Vladimir PISODOROV

 
Sketch It! 3.0.1 Beta
Šta mislite o ovom tekstu?
SlowMousion 1.2
gMote 1.32
PikySuite 3.0

Potrebno:
Windows 2000/XP/Vista
Veličina:
1,2 MB, 1,4 MB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .wilzmodz .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera