PD KUTAK<>
112009<><>

MP3 Quality Modifier 1.13

Modifikator kvaliteta MP3 numera

Mnogi misle da su razni programi koji služe za baratanje kvalitativnim parametrima MP3 fajlova potpuni promašaj. Kao osnovni razlog takvog stava navodi se činjenica da su ovako „sabijene” numere prilično lošeg kvaliteta i da svima postaje jasno koliko je sati kada se uporede sa svojim audio CD drugarima. S druge strane, postoji i mišljenje da je svaka dodatna ušteda na zauzetom prostoru dobrodošla i da ju je dozvoljeno činiti i na uštrb dodatnog srozavanja kvaliteta. Kao primer pominju se vlasnici MP3 i sličnih uređaja koji bi voleli da uguraju još koju pesmicu u memoriju, a da pri tom zaboravljaju da modernim plejerčićima/telefončićima uopšte ne nedostaje slobodnog prostora. Nije na nama da se toliko bavimo zaraćenim stranama koliko da vam predstavimo ovo zgodno parče programskog kôda.

Već iz naziva programa možete prokljuviti o čemu se tu zapravo radi. U pitanju je ostvarenje koje menja kvalitativne parametre MP3 numera i na taj način čini da one zauzimaju manje prostora nego ranije. Naravno, ceo postupak obavlja se na uštrb kvaliteta, a samo od vaših prohteva zavisi to do koje ćete granice ići tokom postupka srozavanja. U centru zbivanja nalazi se kontrola bitratea, pa tako prvo morate odlučiti da li će on imati prosečnu, konstantnu ili promenljivu vrednost. Nakon toga sledi setovanje njegove brojčane vrednosti (opsezi variraju u zavisnosti od prethodnog izbora), a tu su i opcije za menjanje frekvencije semplovanja i formata zvuka (Mono, Stereo, Joint Stereo...). Program podržava rad sa profilima i omogućava vam da pored pet podrazumevanih kreirate i svoje.

Najveći deo ekrana zauzima radna lista u kojoj se, pored putanja do učitanih fajlova, nalaze i mnoge korisne informacije o numerama. Možete videti naziv pesme i ime izvođača, kom albumu pripada, ali i koja je vrednost bitratea, odnosno koliko pesma zauzima prostora na hard disku (što je u ovom slučaju i najznačajnije). Kako je program zamišljen kao batch procesor, učitavanje numera može se obavljati masovno – selektovanjem više fajlova odjednom ili označavanjem čitavih direktorijuma. Autori kažu da je MP3 Quality Modifier jedno od retkih ostvarenja u klasi koje tokom svog rada ne dira podatke iz ID3 taga, već ih do tančina pretače u novi fajl. Ni ranije nismo imali probleme ove vrste, ali dobro. Nečim se morate podičiti međ’ običnom rajom.

Program je izuzetno jednostavan za korišćenje, posao za koji je namenjen obavlja dobro, ali je relativno spor. Iako možete pomisliti da je rad sa MP3 numerama lak zalogaj za bilo koju modernu mašinu, u ovom slučaju to nije baš tako. U cilju testa izabrali smo pedesetak numera različitih karakteristika i dužine trajanja, a njihovo pretakanje u izabrani format trajalo je gotovo 10 minuta. Zanimljivo je to da se na kraju dobija detaljna statistika procesa, iz koje se jasno vidi kolika je ušteda ostvarena na svakom pojedinačnom fajlu. Nudiće vam se i opcija da izrađene fajlove zamenite originalima ili da ih jednostavno obrišete. Na kraju da dodamo samo još i to da je MP3 Quality Modifier portabilna aplikacija.

Vladimir PISODOROV

 
Coolector 2.56
FreeDBGrabber 2.16
ChromePlus 1.2.5.0
MP3 Quality Modifier 1.13
Šta mislite o ovom tekstu?
Periodic Table Classic 3.8.1
Face Smoother 2.0
BlueScreenView 1.11
ThunderBrowse 3.2.6.5
Seamless Border 2
FootieFox 2.1.7
Aviary Screen Capture 0.8.6

Potrebno:
Windows
Veličina:
300 KB, 307 KB na HD-u
Cena:
program je besplatan
Adresa:
www .inspire -soft .net / ?nav =soft _mp3qualitymodifier
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera