PD KUTAK<>
112009<><>

Aviary Screen Capture 0.8.6

„Čupanje” ekrana iz browsera

Prema rečima autora ovog add-ona za Firefox, najviše koristi od Screen Capturea imaće web dizajneri i blogeri. Naime, njegova namena je „čupanje” sadržaja ekrana web stranica, ali bez napuštanja udobnog okruženja internet pretraživača.

Korisnicima na raspolaganju stoje tri opcije: hvatanje sadržaja vidljivog dela stranice, „čupanje” cele stranice ili ručno selektovanje regiona u kome se nalaze željeni elementi. Sve to obavlja se putem komandne ikonice, koja se smešta tik ispred adress bara. Slike se snimaju u PNG formatu, ali najlepše od svega jeste to što su autori omogućili manipulisanje uhvaćenim sadržajem.

Ukoliko se registrujete na servisu Aviary.com, dobićete mogućnost hostovanja slika, a ono što vam svakako sledi jeste opcija njihovog editovanja. Posao se obavlja u web aplikaciji, koja se na zahtev korisnika pokreće u posebnom prozoru, a sadrži neke osnovne alate. Tu je rotiranje, kropovanje, promena veličine, mogućnost upisivanja teksta, rad sa četkicama, crtanje linija i geometrijskih oblika... Ništa too fancy, ali dovoljno da bude pri ruci za prvu pomoć.

Aviary Screen Capture je zgodna alatka koju možete držati nadohvat ruke. Tačno je to da ne nudi previše manevarskog prostora, ali to joj i nije primarna namena. Ukoliko ste spremni na registraciju, autori nude dodatne aplikacije i nešto napredniji skup opcija.

Vladimir PISODOROV

 
Coolector 2.56
FreeDBGrabber 2.16
ChromePlus 1.2.5.0
MP3 Quality Modifier 1.13
Periodic Table Classic 3.8.1
Face Smoother 2.0
BlueScreenView 1.11
ThunderBrowse 3.2.6.5
Seamless Border 2
FootieFox 2.1.7
Aviary Screen Capture 0.8.6
Šta mislite o ovom tekstu?

Potrebno:
Windows, Mozilla Firefox 3.x
Veličina:
136 KB
Cena:
add-on je besplatan
Adresa:
aviary .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera