TEST DRIVE<>
092011<><>

Thermaltake DH202 Touch

Zvezda dnevne sobe

Thermaltake DH202 Touch
Thermaltake DH202 Touch
Takozvana HTPC kućišta namenjena su korisnicima sa drugačijim spiskom prioriteta u odnosu na one koji su za klasičan desktop PC. Vizuelna komponenta, uklapanje u dnevni boravak i svaka druga sitnica koju proizvođač doda u ponudu mogu odneti prevagu pri izboru kućišta za multimedijalni centar. Thermaltake DH202 Touch donosi određenu „dodatnu opremu”, koja ga čini veoma zanimljivim izborom.

Već na prvi pogled DH202 Touch je veoma ubedljivo kućište. Prednja maska izrađena je od brušenog aluminijuma i podseća na HI-FI pojačalo. Ima i ekran osetljiv na dodir dijagonale sedam inča, o kojem ćemo opširnije opisati kasnije u tekstu. Konstrukcija i „poklopac” izrađeni su od kvalitetnog čeličnog lima solidne debljine. Unutrašnjost je prostrana za klasu u koju ovo kućište spada, podržava Micro i Full ATX ploče, ali kako se radi o desktop kućištu, biće potrebno malo cable managementa da bi se izbegla „gužva”, a mi bismo preporučili upotrebu modularnog napajanja. Za hlađenje su zaduženi jedan ventilator od 12 cm koji uvlači vazduh, odnosno dva od 6 cm koji ga izbacuju. Ventilatori se okreću velikom brzinom i ne spadaju u tihe, što bismo morali da navedemo kao manu s obzirom na namenu kućišta. DH202 Touch ima mogućnost ugradnje jednog uređaja od 5,25 inča i dva od 3,5 inča bez upotrebe alata, dok se dodatni 3,5-inčni uređaj koji se mora zašrafiti montira na neku vrstu „mosta” koji, osim te, ima i svrhu pružanja dodatne čvrstine kućištu.

Glavne mogućnosti ovog modela nalaze se na prednjoj masci, odnosno iza nje. Naime, DH202 Touch ima ugrađen ekran osetljiv na dodir dijagonale sedam inča, koji omogućava puštanje multimedijalnog sadržaja, pregled slika, elektronske pošte, podataka o vremenu, vesti, pristup YouTubeu ili Facebooku bez uključivanja televizora/monitora. Zapravo, radi se o zasebnom uređaju pod nazivom FingerVU 706 firme Soundgraph, koji je ugrađen na prednju masku, a sa računarom se povezuje putem USB konektora na matičnoj ploči. Uz kućište takođe dolaze i daljinski upravljač i komplet softvera, koji sadrži drajvere za FingerVU, medija centar alternativu, kao i alatku za programiranje daljinskog upravljača.

Daljinski upravljač i tasteri koji se nalaze na prednjoj masci (koji su „klonovi” grupe tastera sa upravljača) služe kao upravljački uređaj i zamena su za miša i tastaturu. Predefinisani tasteri fukcionišu kao skraćenice u Windowsu i medija plejerima, zamena za miša ili pozivanje virtuelne tastature. Daljinski takođe ima i skup programabilnih tastera, mada se pomoću priloženog softvera mogu programirati i ostali.

Kvalitetno izrađen, opremljen ekranom osetljivim na dodir i daljinskim upravljačem, Thermaltake DH202 Touch trebalo bi da bude zanimljiv svakom ko planira sklapanje HTPC računara. Nažalost, u trenutku pisanja ovog teksta nije nam bila dostupna informacija o ceni ovog kućišta, ali ono u svakom slučaju zaslužuje vašu pažnju.

Danilo LUKINOVIĆ

 
AMD A6-3650 Fusion APU
Intel Core i3 2105, Core i5 2310
Asus F1A75-M PRO, Biostar TA75M+, Gigabyte GA-A75M-UD2H, MSI A75MA-G55
Veliki test grafičkih kartica do 100 evra
Toshiba Satellite P750-10E
HP Elitebook 8460p (LG744EA)
Dell ST2220T Multi-Touch
Asus B53S
Kingston HyperX SSD 240 GB
Epson Acculaser CX16NF
Logitech Z906
Logitech HD Webcam C525 i C270 Limited Edition
D-Link DIR-457
Panasonic Lumix DMC-TZ20
Thermaltake DH202 Touch
Šta mislite o ovom tekstu?
Kanvus Office 53, Life 106 i Artist 127
Speedlink Atmos, Alterno i Dark Metal
Logitech M325 Wireless Mouse i Speedlink RF Formula Laser Mouse
Verbatim Store’n’Go USB 3.0 Drive, Transcend JetFlash 700, Kingston DataTraveler Ultimate
Sennheiser Communications PC36USB, PC100 i PC156USB

Broj slotova:
1 x 5,25”, 3 x 3,5”
Ostalo:
ekran osetljiv na dodir, daljinski upravljač, montaža uređaja bez upotrebe alata, multi čitač kartica, dodatni ventilatori: 1 x 12 cm i 2 x 6 cm, konektori za slušalice i mikrofon, 2 x USB 2.0, 1 x Firewire
Proizvođač:
ThermalTake
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera