NA LICU MESTA<>
102011<><>

Pametna mreža

Pet godina Telenora, Legat „Čolaković”, Beograd, 14. septembar

Mobilni operater Telenor može da se pohvali sa oko 3.061.000 korisnika u Srbiji, a na našem tržištu je od 2006. godine. Na skupu povodom ovog jubileja iskorišćena je prilika da se okupljenima predstave noviteti koje Telenor uvodi i planira da uvede u narednom periodu, ali smo mogli i da se podsetimo najznačajnijih stvari koje je ova norveška kompanija učinila za svoje korisnike, domaću privredu, ali i društvenu zajednicu.

Telenor je otvorio ukupno 34 internet parka u Srbiji (od čega je 10 u Beogradu, po čemu je naša prestonica, kako tvrde, prva u Evropi). Besplatno surfovanje u internet parkovima mogu da koriste svi građani, a korisnici Telenora odnedavno imaju nekoliko puta brži Internet na svojim mobilnim uređajima. Naime, najveća tehnička novina u Telenoru jeste unapređenje čitave mreže, koje se kontinuirano odvija od sredine prošle godine. Brži mobilni Internet po HSPA+ tehnologiji zasad mogu da koriste pretplatnici u Beogradu i gradovima Vojvodine, a najavljeno je da će i infrastruktura u ostatku Srbije biti zamenjena do februara sledeće godine.

Društveno korisne akcije Telenora teško je sve i nabrojati, ali podsetićemo na to da je ova kompanija sponzorisala sportiste u pojedinačnim sportovima za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine, a tako će biti i za naredne Igre u Londonu. Zbog bezbednosti najmlađih, u Telenorovoj mreži, a u saradnji sa MUP-om, uvedeni su filteri za sprečavanje pregleda nedoličnog sadržaja, pre svega onog koji se tiče zlostavljanja dece. Nije zanemarljiva ni ekološka akcija, u okviru koje je prikupljeno čak 70.000 starih telefonskih aparata koji su tako, umesto na deponijama, završili u odgovarajućim centrima za reciklažu.

Za razliku od nekih drugih novina i magazina, mi nećemo navoditi koje su sve ličnosti iz politike, estrade, sporta i slično „svojim prisustvom uveličale” Telenorovu proslavu, ali ćemo preneti reči generalnog direktora Telenora u Srbiji Ćela Mortena Jonsena, koji se, nakon nekoliko uvodnih rečenica o dosadašnjim dostignućima kompanije i budućim planovima, zahvalio rastućoj armiji korisnika Telenora na ukazanom poverenju.

Tihomir STANČEVIĆ

 
 AKTUELNOSTI
Apple bez Stiva Džobsa

 TRŽIŠTE
HP prodaje svoje PC odeljenje?

 NA LICU MESTA
Pet godina Telenora
Šta mislite o ovom tekstu?
Lenovo DO Tour
Četvrta internacionalna konferencija ccTLD registara, Novi Sad
Bubble Cup 4 – finale takmičenja
Ostali događaji, ukratko

 DOMAĆA SCENA
Bioinformatika?
Umetnik ili terorista?

 SITNA CREVCA
Tipovi ličnih računara

 VREMENSKA MAŠINA
Pre 27 godina
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera