TEST DRIVE<>
102011<><>

Samsung HT-D7100

Minimalizam, ali i 3D

Ako ste od onih koji nemaju mnogo prostora u stanu, ne volite kablove svuda po sobi ili jednostavno preferirate minimalistički dizajn, a razmišljali ste o tome da dokupite Blu-ray plejer, pojačalo, zvučnike... Imate sreće – Samsung je mislio na vas.

Sistem HT-7100 sastoji se od minijaturnog BR plejera, na kojem se s prednje strane nalazi displej sa osnovnim komandama osetljivim na dodir. Iznad displeja smešten je slot za ubacivanje diskova. Pored reprodukcije originalnih diskova, plejer se na testu odlično snalazio i sa narezanim BD diskovima, kao i sa DVD diskovima sa MKV video sadržajem. Pored reprodukcije standardnih 3D filmova, moguće je i 2D filmove konvertovati u 3D. Vreme učitavanja prilično je brzo za ovaj tip uređaja, a kvalitet reprodukcije bio je prilično dobar. Sa zadnje strane plejera su priključci za radio-antenu, LAN priključak za kućnu mrežu, HDMI, USB i optički audio ulaz (korisno ako posedujete noviji televizor koji ima optički audio izlaz). Poslastica ovog sistema ipak je bežično povezivanje na postojeću kućnu mrežu, što omogućava streaming multimedijalnih sadržaja iz PC-ja bez potrebe da razvlačite još kablova po sobi.

Zvučnici su koncipirani kao 2.1 sistem i sastoje se od aktivnog woofera sa dva satelita. Zanimljivo je to da je povezivanje woofera i BR plejera rešeno (opet) bežičnim putem, tako da vam pruža dodatnu slobodu u pozicioniranju uređaja u stanu. Nažalost, sateliti se vezuju kablovima za woofer, tako da je ipak nužno planirati i provlačenje ta dva kabla negde po stanu, osim ako sve zvučnike ne grupišete negde zajedno, na primer na policu za knjige.

Meniji i opcije podešavanja kojima pristupate na televizoru lepo su dizajnirani i sa logičnim rasporedom na koji se lako navikava. Prilikom ubacivanja diska u uređaj ili priključivanjem USB HDD-a, na ekranu dobijate pregledan interfejs za pronalaženje i kretanje kroz direktorijume i snimljeni sadržaj. Nevolja je što uređaj prepoznaje i prikazuje samo video fajlove sa ekstenzijom MPG i AVI, pa je neophodno jednostavno preimenovati sve MKV, M2TS ekstenzije da bi uopšte bile prepoznate. Čak i tada uređaj neće puštati baš sve video fajlove (ne radi, recimo, čuvena BBC-jeva serija „Planet Earth” u 1080p sa 16 referentnih frejmova, koja nam standardno služi za test ovakvih uređaja).

Opšti utisak je prilično dobar. Ako već posedujete nov HD televizor i niste zadovoljni time koliko se glasno čuje, a svakako planirate neki kućni bioskop, HT-D7100 svakako treba da uđe u razmatranje. Bežično povezivanje i moderan minimalistički izgled aduti su ovog uređaja. Mi bismo ga preporučili svima koji vole Ikein nameštaj – sigurno bi se lepo uklopio.

Zoran OLUIĆ

 
AMD Bulldozer – prve informacije
Veliki test grafičkih kartica od 100 do 200 evra
Toshiba Satellite R850-102
Lenovo IdeaPad Y570
LG Flatron D2342P i DM2350D
Viewsonic VA2248-LED, VX2451mh-LED, VX2753mh-LED
Canon XF105
Epson Stylus Photo PX820FWD i AcuLaser M2300D
Panasonic Lumix DMC-S3
Genius EasyPen M610
Logitech Wireless Solar Keyboard K750
Transcend StoreJet 25H3
Samsung HT-D7100
Šta mislite o ovom tekstu?
D-Link DSR-1000N
Jabra Wave i EasyGo
Instar IN-2905

Sistem:
Blu-ray kućni 2.1 bioskop
Osnovno:
snaga zvučnika – 20 W woofer i 2 x 16 W sateliti; podržani formati – DivX, MKV, WMV, AVCHD, WMA, Audio CD (CD-DA), MP3, JPEG, GIF, PNG; audio dekoderi – Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby TrueHD, DTS, DTS 96/24
Proizvođač:
Samsung
Kontakt:
Samsung Srbija
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera