TEST DRIVE<>
102011<><>

Jabra Wave i EasyGo

Miholjski BT nalet

Jabra nas je navikla na visok nivo kvaliteta i inovativnost svojih proizvoda. Tako nastavljaju i ovoga puta sa dva izvanredna proizvoda, podjednako namenjena i geek i yuppie taboru.

Wave je novi model Bluetooth slušalice, kompatibilan sa svim pametnim telefonima koji podržavaju Bluetooth 2.1 standard. Vrlo je lagan jer teži svega 13 grama, koji su odlično raspoređeni i upakovani u atraktivan minimalistički dizajn. Jabra ni ovog puta nije razočarala svoje korisnike, pošto je Wave, pored odličnog izgleda, nafilovan i simpatičnim detaljima kakvi su LED signalni simboli na telu slušalice ili notifikacija glasom o konekciji i statusu. Iako pomenuti LED simboli izgledaju odlično, njihova upotrebna vrednost donekle je pod znakom pitanja s obzirom na to da će slušalica često biti van domašaja korisničkog oka. Doduše, ukoliko ste u kolima, moguće je da na semaforu nakratko bacite pogled u retrovizor ili neko drugo ogledalo, ali će ove lampice uglavnom biti od koristi za dijagnosticiranje prekida ili neuspelog uspostavljanja veze. Naravno, nema zbora da će ovaj detalj izgledati odlično u nekom nedovoljno osvetljenom ambijentu, pa pozeri imaju dodatni razlog da odaberu baš ovaj model.

Ergonomski gledano, on spada u klasični tip „iza uha”, mada je Jabra udobnost Wavea podigla za lestvicu više. Pre svega, plastični luk je napet s merom, tako da slušalica stoji čvrsto i može da se koristi u svim situacijama, sem u toku sportskih aktivnosti. U isto vreme, zbog male težine i kvalitetnog materijala, Wave se skoro ni ne oseća na uhu. Dodatnu udobnost čini i odlično dizajniran silikonski umetak, koji ulazi dublje u ušnu školjku. Ovaj silikon obezbeđuje da se zvuk iz slušalice čuje bolje, ali ne blokira u potpunosti zvuke iz okruženja, što je vrlo bitno za vozače i druge učesnike u saobraćaju zbog preciznije orijentacije. Kontrole kod ovog modela lako su dostupne i raspoređene su na spoljnoj ivici luka, a baterija se puni preko već standardnog Micro-B USB priključka.

Najatraktivnija odlika ovog modela verovatno je skoro potpuna eliminacija šuma od vetra, pa ako ste često na otvorenom, i šest sati autonomije vam je dovoljno, ovaj model može da bude pravi izbor.

Model EasyGo odlazi i korak dalje kada je minijaturizacija u pitanju, jer teži tričavih osam grama. Premijerno uparivanje je i kod ovog modela klasično i svodi se na nekoliko dodira po ekranu telefona. Kasnija uparivanja su automatska i veoma brza – od uključenja do uparivanja sa telefonom prođe otprilike četiri sekunde, što je dovoljno brzo da uhvatite dolazeći poziv, čak i kada je slušalica u režimu standbyu i nije na uhu. Kao i kod Wavea, EasyGo će vas glasom obaveštavati o uparivanju ili ukoliko vam se baterija isprazni.

Sem jednog prekidača ispod glavne površine za prekidanje, odnosno uspostavljanje veze, EasyGo ima i prekidač za uključenje/isključenje, kao i klackalicu za regulaciju jačine zvuka. Signalne lampice za bateriju i Bluetooth konekciju nalaze se s unutrašnje strane i biće vidljive samo ukoliko slušalica nije na uhu. Prekidač za uspostavljanje i prekidanje veze je odlično rešen i nikako ga ne možete promašiti, jer je cela gornja površina slušalice u stvari prekidač. Nažalost, zbog zaista malih dimenzija cele slušalice, klackalica za jačinu zvuka prilično je sitna i biće vam potrebno malo vežbe da je locirate i aktivirate u toku razgovora. Sam zvuk nije na nivou kvalitetnih žičanih hands free slušalica, ali je za Bluetooth standarde sasvim zadovoljavajuć i u rangu je onoga što nudi Wave.

EasyGo je udobna slušalica koja može da se nosi sa i bez ušnog luka. Ovo je moguće zbog navlake od specijalne vrste gela koja oblaže zvučnik i komforno leži u uhu, dovoljno čvrsto za udoban razgovor bez preterano naglih pokreta. Uz slušalicu ćete dobiti i punjač, dodatni ušni luk nešto većih dimenzija i dve rezervne gel navlake.

EasyGo je odličan izbor ukoliko volite male, neupadljive slušalice i ukoliko vaš telefon podržava voice dial. Bonus opcija kod ovog modela je i to što se dvostrukim pritiskom na dugme za uspostavljanje veze aktivira redial na telefonu.

Stevan JOSIMOVIĆ

 
AMD Bulldozer – prve informacije
Veliki test grafičkih kartica od 100 do 200 evra
Toshiba Satellite R850-102
Lenovo IdeaPad Y570
LG Flatron D2342P i DM2350D
Viewsonic VA2248-LED, VX2451mh-LED, VX2753mh-LED
Canon XF105
Epson Stylus Photo PX820FWD i AcuLaser M2300D
Panasonic Lumix DMC-S3
Genius EasyPen M610
Logitech Wireless Solar Keyboard K750
Transcend StoreJet 25H3
Samsung HT-D7100
D-Link DSR-1000N
Jabra Wave i EasyGo
Šta mislite o ovom tekstu?
Instar IN-2905

Jabra Wave
Standard:
Bluetooth 2.1 + EDR & eSCO
Ostalo:
masa 13 g, dve konekcije, razgovor/standby 6/8h

Jabra EasyGo
Standard:
Bluetooth 2.1 + EDR & eSCO
Ostalo:
težina 8 g, 2 konekcije, razgovor/standby 6/8h
Proizvođač:
Jabra
Kontakt:
Ex Ecentar
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera