PHONE ZONE<>
122013<><>

LG Optimus L9 II

Fejslifting

Kompanija LG je uzela nekoliko dobrih osobina modela LG Optimus G i spakovala ih u klasu niže, predstavljajući model L9 II. Za razliku od drugih modela L serije, ovaj model više podseća na premijum klasu telefona i na prvi pogled lako ćete ga pobrkati sa Optimus G modelom.

True HD-IPS LCD ekran dijagonale 4,7 inča sa 312 piksela po inču dobro se čita i na suncu, a prikaz je kvalitetan i oštar. Zahvaljujući dijagonali ispod pet inča, telefon je zadržao i kompaktnost i mogućnost korišćenja jednom rukom, bez straha da će vam ispasti ili da neki deo ekrana palcem nećete moći da dotaknete bez žongliranja. Ukoliko volite ćirilicu obradovaće vas mogućnost da kompletan meni preveden na to srpsko pismo, čime ne može da se pohvali nijedan drugi proizvođač.

Hardverski gledano, ovo je pritajeni tigar (i skriveni zmaj). U njemu kuca Snapdragon 400 srce sa dualkor Krait procesorom na 1,4 GHz, što je uz Adreno 305 grafički čip i 1 GB RAM-a dovoljno za sve osim najzahtevnijih igara. Interna memorija je zaokružena na 8 GB, a proširiva je microSD Karticama kapaciteta da 32 GB.

LG L9 II ima poleđinsku kameru rezolucije osam megapiksela, koja pravi solidne fotografije i nudi uobičajene mogućnosti, poput tagovanja i prepoznavanja lica, prepoznavanja osmeha, izmene scena, balansa belog i drugih. Video se snima u Full HD rezoluciji sa do 30 fps, ali ćete za najbolje rezultate morati ruku da držite prilično mirnom.

Što se muzike tiče LG nikada nije napravio kiks, pa je tako i na ovom modelu, koji ima stereo zvučnike na donjem delu kućišta + FM radio-prijemnik. Ipak, voleli bismo da su slušalice (koje služe i kao FM radio-antena), malo kvalitetnije, ali ako zaista volite muziku te u kutiji verovatno nećete ni raspakovati, nego koristiti neke svoje, koje već imate. Problem kod isporučenih slušalica jeste to što su velike, neudobne i ne vrše nikakvu izolaciju od spoljašnje buke.

Android 4.1.2 sa LG-jevom kastomizacijom radi odlično, mada na trenutke izgleda prešareno, ali to je svakako samo subjektivan utisak. Korisnik ima mogućnost brzog i jednostavnog apdejta svih aplikacija preko LG asistenta, a tu je i nekoliko naprednih opcija, poput tastera za hvatanje brzih snimaka ekrana i izmenu u ovrelay modu Quick Memo aplikacije. Posebna prednost nad konkurentima je i Quick Remote funkcija, koja pomoću IR konekcije LG L9 II pretvara u univerzalni daljinski upravljač, što se danas retko sreće, sem u premijum klasi.

Za kraj smo sačuvali najbolje – bateriju kapaciteta 2.460 mAh, koja će bez problema „izgurati” više od jednog dana maltretiranja, što je za današnje pojmove smartfona, s ovakvom specifikacijom uspeh.

Marko ČAVIĆ

 
Nokia Lumia 1020
HTC Desire 601
HTC One Max
LG Optimus L9 II
Šta mislite o ovom tekstu?
Lenovo IdeaTab S6000
Alcatel One Touch Idol X OT-6040D i Idol Mini OT-6012D
PicsArt – Photo Studio
SoundWire
Around Sound
Photosynth
Repix
Eye Test
Clinch
Advanced Mobile Care
Triggr
Contraction Calculator
Bubble Level
SubLoader
Reading Lens
Task: Life

Operativni sistem:
Android 4.1.2
Dimenzije:
128 x 66 x 9 mm / 120 g
Ostalo:
Qualcomm Snapdragon 400 čipset (Dual-core Krait 200/1,4 GHz CPU + Adreno 305 GPU), 1 GB RAM, 8 GB interne memorije, microSD do 32 GB, 4,7” IPS LCD (1280 x 720, 312 ppi), Bluetooth 3.0 + A2DP, WiFi 802.11 b/g/n/hotspot/direct/DLNA, quad band GSM/dual band HSDPA, microUSB, NFC, 3,5-mm audio-konektor, 8 MPx kamera (LED blic, auto-fokus, Full HD 1.080p video), Li-Ion baterija 2,460 mAh
Proizvođač:
LG
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera