PHONE ZONE<>
122013<><>

Advanced Mobile Care

Slobodno možemo da kažemo da Advanced Mobile Care ne spada u grupu klasičnih Android „čistača”. Naime, ovom programu namena jeste da vas oslobodi đubreta i nagomilanog materijala, ali taj posao radi na veoma metodičan i jednostavan način. Pored toga, autori su pod programske skute uspeli da ubace i neke alate koji ne dolaze po defaultu sa ostvarenjima iz iste klase...

Advanced Mobile Care forsira takozvani one touch sistem rada koji je idealan za početnike. Nakon tapa prstom o ekran (čitaj: o veliko dugme Scan), kreće skeniranje sistema koje će korisniku ukazati na nagomilane Junk datoteke, pokrenute taskove, prostor okupiran keš podacima, pa čak i na eventualnu pretnju od malicioznog softvera. Da, program nudi pravu, pravcatu zaštitu od virusa, malwarea, spywarea i ostale pošasti i u stanju je da takav sadržaj odstrani. Štaviše, antivirusni modul programa ostaje rezidentan u memoriji i skenira svaki sadržaj koji preuzmete sa Neta, kopirate na memorijsku karticu ili pokušate da instalirate. Moramo priznati da je u pitanju veoma moćna stvarčica.

Nakon skeniranja sledi čišćenje koje se opet obavlja automatizovano, pritiskom na dugme Repair. Dok lupite dlanom o dlan višak sadržaja i pokrenutih programa biće uklonjen iz memorije. Međutim, postavlja se pitanje šta se dešava ako ne želite da se oslobodite baš svega što je program označio kao višak? Stvar je jednostavna, dozvoljeno je ručno prebiranje po oblastima i štikliranje onoga što želite da se obriše. Tako je, na primer, u sekciji Junk Files moguće odabrati da li želite da se briše istorija posećenih stranica, thumbnails datoteke, takozvani Lost fajlovi, privremeni fajlovi, lista poziva, SMS-ovi. Dalje, možete da označite za koje programe iz liste će se brisati keš memorija, koje procese je potrebno „ubiti”, a koje ne...

Rečeno je samo po sebi dovoljno da razmislite o instalaciji ovog besplatnog alata, ali to je tek početak! Advanced Mobile Care ima ugrađen modul za štednju baterije gde korisnik određuje koji će se segmenti štednje „napasti”. Opet pritiskom na jedno dugme ulazite u režim štednje i aktivirate opcije koje se odnose na intezitet osvetljenosti ekrana, jačinu zvuka, status uređaja (bluetooth, WiFi), kada se ide u sleep mod, da li je aktivan Airplane režim i slično. Program će vam otkriti i podatak koliko u normalnom i štedljivom režimu, po trenutnoj potrošnji, možete da izgurate sa baterijom, baš kao i podatak koliko je vremena potrebno do njenog potpunog punjenja.

U okiru programa nalaze se i opcije za rad sa aplikacijama (deinstaliranje, premeštanje na SD karticu, brisanje APK datoteka), potom Game Speeder koji pre pokretanja igara dodatih u listu vrši zatvaranje pokrenutih taskova, pa Privacy Locker koji šifrom štiti pristup slikama, video-datotekama i ostalim fajlovima, a tu je čak i mogućnost transferovanja podataka o kontaktima i pozivima u „oblak”. Puna kapa, nema šta!

Vladimir PISODOROV

 
Nokia Lumia 1020
HTC Desire 601
HTC One Max
LG Optimus L9 II
Lenovo IdeaTab S6000
Alcatel One Touch Idol X OT-6040D i Idol Mini OT-6012D
PicsArt – Photo Studio
SoundWire
Around Sound
Photosynth
Repix
Eye Test
Clinch
Advanced Mobile Care
Šta mislite o ovom tekstu?
Triggr
Contraction Calculator
Bubble Level
SubLoader
Reading Lens
Task: Life

Platforma:
Android
Veličina:
6,3 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /u7ETaq
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera