PHONE ZONE<>
122013<><>

Bubble Level

Ne morate biti napredni DIY majstor pa da vam zatreba libela. Ako poželite da okačite neku sliku na zid, postavite policu za diskove ili običnu oglasnu tablu od plute već imate potrebu za „vodenom vagom”. Za one koji ne znaju, libela je uređaj koji se koristi za merenje odstupanja od idealnog vertikalnog/horizontalnog položaja. Obično se izrađuje od drveta (danas su češće verzije od aluminijuma i modernih plastičnih fabrikata), liči na letvu i u središnjem delu sadrži malu zapečaćenu cevčicu napunjenu alkoholom. Pomeranjem libele pomerate i mehurić vazduha u cevčici koji vam govori koliko merena površina odstupa od idealne.

Sigurno se pitate kakve veze cela pisanija ima sa programom Bubble Level? Jednostavno, on je osmišljen tako da „glumi” libelu, odnosno predstavlja njen digitalni oblik. Umesto da po stanu vučete letvu i vršite merenje rušeći stvari naokolo, sada je dovoljno da na željenu površinu postavite mobilni telefon i dođete do rezultata. Program meri horizontalno i vertikalno odstupanje, a ima mogućnost automatskog podešavanja orijentacije instrumenta koja se aktivira okretanjem mobilnog uređaja.

Za razliku od nekih drugih alata iz klase, Bubble Level krasi sveden upravljački interfejs. Ekranom dominira veran prikaz cevčice sa mehurićem, a tu je i brojčani prikaz koji prikazuje odstupanje u stepenima. Merenje se obavlja uz pomoć accelerometera, čiji se senzor može kalibrisati pritiskom na naročito dugme na ekranu.

Vladimir PISODOROV

 
Nokia Lumia 1020
HTC Desire 601
HTC One Max
LG Optimus L9 II
Lenovo IdeaTab S6000
Alcatel One Touch Idol X OT-6040D i Idol Mini OT-6012D
PicsArt – Photo Studio
SoundWire
Around Sound
Photosynth
Repix
Eye Test
Clinch
Advanced Mobile Care
Triggr
Contraction Calculator
Bubble Level
Šta mislite o ovom tekstu?
SubLoader
Reading Lens
Task: Life

Platforma:
Android
Veličina:
12 MB
Cena:
besplatno
Adresa:
goo .gl /QMrGxI
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera