TEST RUN<>
122013<><>

Phrozen Windows File Monitor 1.1

Nadgledanje sumnjivih aktivnosti programa

Phrozen Windows File Monitor prvenstveno je zamišljen kao alat za profesionalce koji se bave zaštitom računara. Osmišljen je tako da u realnom vremenu prikazuje promene koje se dešavaju u sistemu kao posledice aktivnosti nekih drugih programa. Ovo može da bude veoma korisno ukoliko postoji sumnja da je sistem zaražen nekim malicioznim programom. Razlika u odnosu na neke druge zaštitne alate jeste što se monitoring i prikaz rezultata ostvaruje u realnom vremenu. Dakle, čim neki program napravi neku izmenu u sistemu, izveštaj o tome biće prikazan u Phrozen Windows File Monitoru.

Naravno, da bi to funkcionisalo moraju da postoje neki preduslovi – da je Phrozen Windows File Monitor aktivan i da je uključena opcija monitoringa. Ako postoji potreba za stalnim monitoringom, najbolje je da se program pokreće zajedno sa Windowsom i da mu je opcija monitoringa stalno uključena.

Kakve aktivnosti će se pratiti ostavlja se korisniku da sam konfiguriše. On može da odabere koji diskovi će se nadgledati – sistemski disk bi trebalo da bude obavezno uključen, a neki dodatni disk (ili particija) mogu, ali i ne moraju da budu praćeni. Zatim, na raspolaganju je odabir akcija koje će se proveravati i nadgledati. Ukupno je na raspolaganju nekoliko desetina akcija, od asocijacije fajlova i promene atributa, preko kreiranja, modifikovanja i brisanja fajlova, pa sve do monitoringa mrežnih aktivnosti. Takođe, korisnik može da definiše i tipove fajlova koji će se pratiti s ovim programom. Sistemski se podrazumeva da se prate aktivnosti svih vrsta fajlova koji postoje na sistemu (što je i najsigurniji način, ali generiše najobimniji izveštaj), dok korisnik može po želji da redukuje tu listu na potencijalno najopasnije, odnosno najizloženije tipove fajlova (EXE, BAT, SYS...).

Prikaz liste rezultata dostupan je na dva načina. U stablu strukture dobijaju se informacije šta se dešava u fajl sistemu i na kom nivou, odnosno u kom folderu su bile izmene. List mod daje detaljnije podatke o tome koje su sve akcije izvršene i tačna mesta fajlova koji su bili „umešani” u taj proces.

I na kraju, pošto će prikaz rezultata najverovatnije biti nerazumljiv manje iskusnim korisnicima računara, Phrozen Windows File Monitor poseduje i mogućnost eksportovanja obe liste u tekstualni fajl koji lako može da se pošalje mailom nekom ko će razumeti šta se dešava i ko će znati da iskoristi te podatke na pravi način.

Branislav BUBANJA

 
Microsoft Windows 8.1 Pro
Photo Pos Pro 1.89, Image Analyzer 1.36, Artweaver Free 4, Serif PhotoPlus Starter Edition X6, GIMP 2.8.8, Krita 2.8, Paint.NET 3.5.11
Phrozen Windows File Monitor 1.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Universal Mathematic Solver 10.0.2
d7 10.0.18
Rainmeter 3.0.2
FXiTe 0.92
Free Video Dub 2.0
DDownloads 2.04
MP3 Player 1.4.34
NoClose 1.1
Start Killer 4.0
Picture in Picture Viewer 0.4
Profile Visitors for Facebook 1.2
The Hat 3.0.7
WindowFX 5.12
Reload Plus 4.2.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,63 MB, 4,46 MB na HD-u
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
phrozenblog .com / ?p =597 .ps
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera