TEST RUN<>
122013<><>

d7 10.0.18

Ultimativni alat za IT profesionalce

Na ovim stranicama često predstavljamo programe koji su lepo upakovani i na dopadljiv i nadasve jednostavan način olakšavaju rad korisnicima. Takvi programi najčešće maskiraju sve potencijalno opasne operacije i onemogućavaju korisnicima da dosegnu najveće dubine operativnog sistema. Program d7 potpuna je suprotnost takvim alatima. Namenjen je IT profesionalcima koji zarađuju za život „prčkanjem” po operativnom sistemu, kao i korisnicima koji imaju dovoljno znanja da sami optimizuju sistem.

Na samom početku moramo da naglasimo da se radi o potencijalno opasnom programu. Ne sadrži zaštitne sisteme koji će onemogućiti aktiviranje opasnih operacija. Mnoge od opcija koje nudi direktno zalaze u srce sistema i osobe koje ne znaju šta te opcije rade, mogu nehotično da ugroze stabilan rad računara. Uostalom, i Microsoft Security Essential je na našem test računaru okarakterisao d7 kao potencijalno opasan program i pitao nas je da li želimo da ga uklonimo iz sistema. Upravo zbog toga proizvođač je predvideo mogućnost zaštite programa šifrom, kako ga neko od korisnika koji nije vičan radu na računaru ne bi nehotično pokrenuo i napravio nepotrebnu štetu. Inače, d7 je portabilan, ne instalira se i moguće ga je pokrenuti sa USB fleš diska.

Nepisano pravilo kada su u pitanju ozbiljni alati za održavanje sistema jeste da izgledaju spartanski i veoma neprivlačno. Takav slučaj je i sa d7. Nećemo preterati ako kažemo da može da vas zaboli glava pokušavajući da shvatite rad svih opcija u programu. A ako zavirite u sekciju za konfigurisanje, sačekaće vas bukvalno na stotine opcija koje možete da prilagodite svojim potrebama. Navešćemo primer da samo odeljak nazvan Behavior sadrži na raspolaganju oko 40 opcija za podešavanje.

Najkraće rečeno, d7 će obaviti gotovo svaki zadatak koji vam padne na pamet, a odnosi se na održavanje i optimizaciju sistema. Veliki broj opcija je ugrađeno u sam program, ali se ne libi da po potrebi „povuče” sa neta i eksterne dodatke koji mu povećavaju funkcionalnost. Među alatima se nalaze opcije za uklanjanje malicioznih programa, oporavak Windowsa i pojedinih programa unutar njega, bekapovanje i migraciju podataka, fino podešavanje operativnih sistema... Mnoge od tih stvari mogu da se obave i automatizovano, uz napomenu da je automatizacija dostupna samo ukoliko se odlučite za plaćenu verziju programa.

d7 donosi offline zaštitu i zaštitu podržanu preko interneta kada su u pitanju maliciozni programi. Koristi sopstvene alate, ali i proizvode drugih proizvođača koje po potrebi preuzima sa „Mreže” i odmah pokreće. U stanju je da prikupi detaljne podatke o operativnom sistemu i njegovom korišćenju, kao i da ponudi rešenja za otklanjanje prepoznatih nedostataka.

Još jednom napominjemo da je u pitanju alat koji u rukama profesionalca predstavlja moćno sredstvo za oporavak i održavanje računara. Ali isto tako u rukama manje iskusnog korisnika može da predstavlja potencijalno veoma opasan program i apelujemo da uzmete to u obzir ukoliko se odlučite da ga pokrenete.

Branislav BUBANJA

 
Microsoft Windows 8.1 Pro
Photo Pos Pro 1.89, Image Analyzer 1.36, Artweaver Free 4, Serif PhotoPlus Starter Edition X6, GIMP 2.8.8, Krita 2.8, Paint.NET 3.5.11
Phrozen Windows File Monitor 1.1
Universal Mathematic Solver 10.0.2
d7 10.0.18
Šta mislite o ovom tekstu?
Rainmeter 3.0.2
FXiTe 0.92
Free Video Dub 2.0
DDownloads 2.04
MP3 Player 1.4.34
NoClose 1.1
Start Killer 4.0
Picture in Picture Viewer 0.4
Profile Visitors for Facebook 1.2
The Hat 3.0.7
WindowFX 5.12
Reload Plus 4.2.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
6,76 MB, 24,63 MB na HD-u
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
www .foolishit .com /d7
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera