TEST RUN<>
122013<><>

Start Killer 4.0

Ubica Start dugmeta

Od kako se Windows 8 pojavio na tržištu, krenula je kuknjava korisnika. Kao što verovatno znate, Microsoft je rešio da sa desktopa izbaci Start dugme, a to je bilo sasvim dovoljno da krene nezapamćena žalopojka. Kupci novog operativnog sistema našli su se u nebranom grožđu pošto su za stizanje do željenih opcija sada morali da koriste neke posve nove puteve i zakonitosti.

Celu „gungulu” iskoristili su nezavisni programeri koji su bukvalno preko noći ponudili third party rešenja koja „vraćaju” Start dugme na taskbar. O pojedinačnim ostvarenjima pisali smo nadugačko i naširoko, a sada je kucnuo čas da se pozabavimo krajnje obrnutom situacijom.

Naime, Start Killer je alat koji uklanja Start dugme sa taskbara. Pored toga, sve ikonice koje držite u quick launchu pomeriće se za jedno mesto u levu stranu, čime se dobija nešto više prostora. Dalje, integritet Start menija (u prvi mah) ostaje u potpunosti očuvan i može mu se pristupiti pritiskom na poznatu kombinaciju tastera ’Ctrl+Esc’ ili preko dugmeta ’Win’. Program ne vrši nikakve izmene na nivou sistema tako da se Start dugme može uklanjati i vraćati „u letu”. Aktivnost programa prati se preko komandne ikonice u systrayu koja se može deaktivirati. Tada se opcije pozivaju pritiskom na kombinaciju tastera ’Ctrl+Alt+Shift+F12’.

Za napredne korisnike tu je i mogućnost deaktiviranja Start menija, ali se tada preporučuje instalacija programa Open True Launch Bar koji će ga zameniti.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Windows 8.1 Pro
Photo Pos Pro 1.89, Image Analyzer 1.36, Artweaver Free 4, Serif PhotoPlus Starter Edition X6, GIMP 2.8.8, Krita 2.8, Paint.NET 3.5.11
Phrozen Windows File Monitor 1.1
Universal Mathematic Solver 10.0.2
d7 10.0.18
Rainmeter 3.0.2
FXiTe 0.92
Free Video Dub 2.0
DDownloads 2.04
MP3 Player 1.4.34
NoClose 1.1
Start Killer 4.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Picture in Picture Viewer 0.4
Profile Visitors for Facebook 1.2
The Hat 3.0.7
WindowFX 5.12
Reload Plus 4.2.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
201,7 KB, 296 KB na HD-u
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
www .tordex .com /startkiller
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera