TEST RUN<>
122013<><>

Picture in Picture Viewer 0.4

Internet sadržaj u plutajućim prozorima

Izraz „slika u slici” (Picture in Picture) tiče se za video-terminologije i u uglavnom ga srećemo kod TV aparata ili naročitih risivera. On označava mogućnost da se ne jednom ekranu prikažu dve (pa i više) slika sa različitog ili istog izvora. Tako možete da pratite dva TV kanala u isto vreme, miks klasične televizije i signala koji dolazi sa jednog od video-ulaza (čitaj: nekog eksternog uređaja) i slično.

U slučaju browsera Chrome navedene definicije padanja u vodu, a jedina dodirna tačka jeste to što korisnik u okviru posebne forme može čuvati željeni materijal. Praktično da ne postoji ograničenje po pitanju onog što se može čuvati u ovim naročitim formama. Zapravo, u pitanju su plutajući prozori koji mogu da se postave bilo gde na ekranu ili jednostavno dockuju za taskbar čime automatski postaju vidljivi pre bilo kog drugog materijala (programa). Veličina prozora definiše se na klasičan način, a možete ih minimizirati da ne smetaju.

U plutajući prozor može se ubaciti slika, klipić sa YouTubea, Facebookov chat ili sadržaj čitave stranice. Dodavanje materijala može da se obavi na dva načina – putem dugmeta koje ekstenzija nakon instalacije smešta odmah iza adresne linije ili preko kontekstnog menija. Prvi slučaj je pogodan za otvaranje sadržaja koji se nalazi u aktivnom tabu, dok drugi podrazumeva rezervisanje plutajućeg poziva za naročite elemente sa ekrana, sve dok za njih postoji jasan link koji će Picture in Picture Viewer iskoristiti.

Vladimir PISODOROV

 
Microsoft Windows 8.1 Pro
Photo Pos Pro 1.89, Image Analyzer 1.36, Artweaver Free 4, Serif PhotoPlus Starter Edition X6, GIMP 2.8.8, Krita 2.8, Paint.NET 3.5.11
Phrozen Windows File Monitor 1.1
Universal Mathematic Solver 10.0.2
d7 10.0.18
Rainmeter 3.0.2
FXiTe 0.92
Free Video Dub 2.0
DDownloads 2.04
MP3 Player 1.4.34
NoClose 1.1
Start Killer 4.0
Picture in Picture Viewer 0.4
Šta mislite o ovom tekstu?
Profile Visitors for Facebook 1.2
The Hat 3.0.7
WindowFX 5.12
Reload Plus 4.2.0

Potrebno:
Windows, Google Chrome
Veličina:
41,23 KB, 52,3 KB na HD-u
Cena:
ekstenzija je besplatna
Adresa:
goo .gl /MEqb6z
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera