PHONE ZONE<>
012014<><>

Omega MID 7002 + protective case with keyboard (OCT7KB)

Bizmis kombinacija

Putujući ste trgovac koji jedva sastavlja kraj s krajem, a očajnički vam treba mobilno rešenje s tastaturom sposobno za internet preko Wi-Fi veze i relativno udoban rad u nekom office paketu za Android? Ako na raspolaganju imate osamdeset dva evra, rešenje vaših problema dolazi u obliku kineskog sedmoinčnog tableta marke Omega i zaštitne navlake s prilično upotrebljivom tastaturom. Jeftinije možete proći samo ako kupite polovan netbook iz 2010. godine, koji sigurno ne dolazi s trogodišnjom garancijom kao Omega MID 7002.

Šta dobijate za te pare? Jednojezgarni Android tablet s dna lestvice čijih je 512 MB RAM-a dovoljno za Kingsoft (ili neki drugi) Office, surfovanje preko Wi-Fi-ja i igranje najjednostavnijih igara. Ovaj tablet nema GPS, 3G, NFC, Bluetooth ni većinu drugih fensi skraćenica, ali to je sasvim očekivano s obzirom na krajnje nisku cenu. Pored tableta, u paketu dobijate slušalice-bubice, punjač za mrežu, ali i punjač za kola, što će svaki putujući trgovac i te kako znati da ceni.

Pored objektivnih mana vezanih za hardver, prisutno je još nekoliko problema vezanih za navlaka-tastaturu i bateriju. Tastatura se priključuje preko microUSB konektora kablićem od 25 cm koji ćete stalno morati da gurate između navlake i uređaja, a probleme će vam praviti i magnetna kopča navlake koja „prirodno” pada preko ekrana. Navlaka s tastaturom, koja zasebno košta celih 12 evra, ne dolazi sa touchpadom ili drugom navigacijom osim kursorskih tastera, tako da ćete, recimo, u pripremi, snimanju i drugim operacijama s dokumentima morati da koristite touchscreen (stravičnog kvaliteta). Spisak zamerki završavamo baterijom od 2800 mAh koja više priliči mobilnom telefonu nego tablet uređaju.

Ali za te pare...

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Lenovo A390, S820, P780 i K900
Prestigio Multipad 4 Quantum 9.7 i Quantum 10.1
Omega MID 7002 + protective case with keyboard (OCT7KB)
Šta mislite o ovom tekstu?
Alcatel One Touch Fire
Android 4.4
Speed Gun
Better Task
Daily Dashboard
Ulaz slobodan
Mindroid
Clayframes
Private Diary
Ceevee
FlashFace Woman
Newborn Baby Checklist
WiFi mouse Pro
Whistle Android Finder PRO
Dayframe Prime
SC Secret Recorder

Operativni sistem:
Android 4.0.4
Dimenzije:
182 x 121 x 8 mm / 290 g
Ostalo:
Ti-Omap 850 čip-set (ARM Cortex-A8/1,2 GHz CPU + Mali-400 MP GPU, 512 MB RAM, 4 GB interne memorije, 7” TFT LCD (800 x 480), Wi-Fi 802.11 b/g/n, microUSB, microSD slot, 3,5 mm audio-konektor, 0,3 mpx prednja kamera, Li-jon baterija 2800 mAh
Proizvođač:
Omega
Kontakt:
Big Bang
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera