TEST RUN<>
012014<><>

Interactive Calendar 1.2.1

Podsetnik na desktopu

Period oko Nove godine predstavlja pravi trenutak za nabavku novog kalendara. A kako živimo u digitalnom dobu, elektronski kalendari preuzeli su primat u odnosu na klasične džepne, stone ili zidne kalendare i danas su nezaobilazni deo svakog računara. Mnogi mail alati već odavno imaju integrisane kalendare i planere, ali su oni dostupni samo kada su ti programi aktivni, pa je ponekad potrebno i rešenje koje se zasniva na drugačijim principima rada.

Interactive Calendar obezbeđuje da na vreme dobijete sve tražene podatke koje ste zabeležili u kalendar, bez potrebe da imate pokrenut, recimo, Outlook koji je najčešće korišćen mail klijent. Umesto da predstavlja integralni deo nekog programa, Interactive Calendar je samostalan alat koji se integriše unutar desktopa. U setovanjima programa moguće je podesiti veličinu i način njegovog prikaza na ekranu, tako da se može prilagoditi svakoj rezoluciji i odabranom položaju na desktopu. Program prikazuje kalendar za tekući mesec u kome su uvek vidljive sve upisane informacije o sastancima i ostalim podsetnicima.

Kako mu i samo ime kaže, Interactive Calendar je potpuno interaktivan i intuitivan za korišćenje. Dvostruki klik na određenu ćeliju, odnosno na odabrani dan u kalendaru, otvara formu za unos novog podsetnika. Unos podataka je maksimalno fleksibilan. Podsetnik može da se odnosi na celodnevnu aktivnost, ili aktivnost koja je vremenski ograničena u određenom vremenskom intervalu, može da podseća jednom ili rekurzivno (svakog dana, nedeljno, mesečno i tako dalje), moguće je upisati dopunska objašnjenja u tekstualnoj formi... Sve informacije će se u skraćenom formatu prikazivati na desktopu, a moguće je pogledati i detaljniji spisak svih unetih obaveza, po danima i mesecima.

Opcija za štampanje kalendara nas je iznenadila kako funkcioniše. Ona uzima sliku sa desktopa i preko nje „razvlači” kalendar sa ili bez upisanih podsetnika. Od ostalih mnogobrojnih funkcija pomenuli bismo mogućnost potpunog prilagođavanja izgleda kalendara potrebama korisnika u smislu promene boja, veličine teksta i ćelija, pa čak i razmaka između dve ćelije koje označavaju dane. U program je integrisan i wallpaper changer koji menja pozadinske slike desktopa u zadatim vremenskim intervalima. Ukoliko se u radu koriste dva monitora, program dozvoljava selektovanje na kom monitoru da se prikaže kalendar...

Interactive Calendar je pre svega namenjen poslovnim korisnicima, mada se sa istim stepenom iskorišćenja može upotrebiti i u kućnom okruženju. Jedina stvar koja mu možda nedostaje da bi u potpunosti bio prihvaćen kao kalendar za poslovne namene je mogućnost automatske sinhronizacije sa pametnim telefonima i tabletima. To je naravno moguće, ali zaobilaznim putem, eksportovanjem baze u neki od univerzalnih formata i kasnije importovanjem tih podataka u kalendar u tabletu ili telefonu. To funkcioniše, ali baš i nije najelegantnije rešenje.

Branislav BUBANJA

 
XnView 2.12, IrfanView 4.36, Picasa 3.9.0, Fresh View 8.40, ACDSee Free 1.1.21, FastStone Image Viewer 4.9
BIOS Beep Codes 0.8
Interactive Calendar 1.2.1
Šta mislite o ovom tekstu?
ReactOS 0.3.15 Alpha
Soda PDF 3D Reader 5.0
Free Any Burn 1.6
nanoCAD 5.0
EnhanceMy8 2.1.1 Pro
Idderall 1.0.1
Balabolka 2.9.0
Right Click Enhancer 4.1.3
List All Tabs 2.0
Love O’Clock 1.0.6
Snowman Garland
Sound Valley 2.1.1
Vukajlija 1.4.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
11,97 MB, 30,66 MB na HD-u
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
www .csoftlab .com /Calendar .html
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera