TEST RUN<>
012014<><>

Soda PDF 3D Reader 5.0

PDF čitač i kreator

PDF je odavno stekao status univerzalnog formata koji je čitljiv na svim tipovima računara, na svim operativnim sistemima, pa čak i na tabletima i mobilnim telefonima. Adobe, kao kreator PDF-a, prvi je izbor, a najčešće i jedini kada se bira softver za pregled PDF-ova. Međutim, Adobe Reader je postao toliko glomazan i „nabudžen” opcijama koje većini korisnika nisu potrebne da je postalo mučno koristiti ga. Mnogima je postalo zamorno da čekaju čitav minut kako bi se pokrenuo Adobe Reader da bi pogledali, na primer, fakturu koja je u osnovi najobičniji tekstualni dokument na jednoj strani.

Korisnici koji žele da budu efikasniji, najčešće zbog toga posežu za alternativama, kao što su Sumatra PDF Reader ili Foxit PDF Reader. Ali, napredak tehnologije i sveprisutna preorijentacija na elektronske knjige postavila je neke nove zahteve pred proizvođače PDF programa. Korisnici žele da svoje elektronske knjige listaju kao obične, a žele i da imaju punu slobodu i prednost korišćenja elektronskih formata. Soda PDF 3D Reader je pokušao da pomiri ta dva, po mnogo čemu, različita zahteva.

Zahvaljujući različitim načinima prikaza PDF-ova Soda PDF 3D Reader donosi različite nivoe korisničkog iskustva. Jedna od njegovih specifičnosti jeste što osim standardnih načina prikaza PDF stranica dozvoljava i mogućnost 3D listanja PDF-ova. Ovaj način prikaza zasniva se na istovremenom prikazu dve stranice PDF dokumenta, pri čemu se vrši animacija okretanja stranica na isti način kao kod knjiga u papirnom obliku. Dakle, mišem „dohvatite” ugao jedne stranice i prevučete je na drugu stranu, a ta elektronska stranica će se saviti i okrenuti. Na taj način dobija se najpribližniji osećaj kao da listate klasičnu knjigu.

Još jedna dobra stvar je što Soda PDF 3D Reader dozvoljava kreiranje PDF dokumenata, i to kako iz Office alata (Word, Excel, PowerPoint), tako i iz bilo kog drugog dokumenta (tekstualnog fajla, slika...). Kako autori kažu, sa njihovim programom moguće je kreirati PDF od više od 300 različitih ulaznih formata.

Ali, Soda PDF 3D Reader je mnogo više od običnog programa za pregled i kreiranje PDF-ova. On je sposoban da prikaže i druge formate, na primer CBR i CBZ fajlove koji se često koriste za stripove, a implementirana je i podrška za EPUB format elektronskih knjiga. Time Soda PDF 3D Reader znatno proširuje svoju upotrebljivost pozicionirajući se i kao ebook reader, pri čemu je i tu obezbeđeno listanje stranica u 3D maniru.

Uz sve to, kompatibilnost sa najnovijim PDF standardom je ispoštovana u potpunosti, tako da bi trebalo da rade i sve napredne mogućnosti koje propisuje PDF standard. A kao što i Adobe ima Acrobat, alat za potpunu manipulaciju PDF-ovima, tako postoji i (komercijalno) Soda PDF modularno rešenje. Njegova osobenost je ta što dozvoljava da napravite (i platite) paket za obradu PDF dokumenata tačno u okvirima koji su vama potrebni.

Branislav BUBANJA

 
XnView 2.12, IrfanView 4.36, Picasa 3.9.0, Fresh View 8.40, ACDSee Free 1.1.21, FastStone Image Viewer 4.9
BIOS Beep Codes 0.8
Interactive Calendar 1.2.1
ReactOS 0.3.15 Alpha
Soda PDF 3D Reader 5.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Free Any Burn 1.6
nanoCAD 5.0
EnhanceMy8 2.1.1 Pro
Idderall 1.0.1
Balabolka 2.9.0
Right Click Enhancer 4.1.3
List All Tabs 2.0
Love O’Clock 1.0.6
Snowman Garland
Sound Valley 2.1.1
Vukajlija 1.4.0

Potrebno:
Windows
Veličina:
7,04 MB, 71,82 MB na HD-u
Cena:
Program je besplatan
Adresa:
sodapdf .com /products /free -pdf -reader
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera