TEST PLAY<>
042014<><>

Shadowrun: Dragonfall

Prva ekspanzija za kvalitetni, ali previše linearni indie RPG koji je nakon X godina revitalizovao nekada popularno pen&paper okruženje Shadowrun popravlja i unapređuje gotovo sve aspekte originala. Bolja priča, ubedljiviji likovi, duža kampanja i više opcionalnog sadržaja kompenzuju činjenicu da se ne radi o stand-alone ekspanziji, već o dodatku koji se kalemi na original.

Da je malo nelinearniji, Shadowrun: Dragonfall bio bi pravo malo remek delo.

Shadowrun: Dragonfall smešten je u Berlin, anarho-liberalno evropsko utočište za sve misfite i slobodne duhove fantasy-cyberbunk sveta kojim dominiraju korporacije u vlasništvu zmajeva. Da, zmajeva... Ako vam je ovo prvi susret sa Shadowrunom, sistemom lorea i pravila koji kombinuje magiju, tehnologiju, cyberpunk, orke i trolove, vrelo vam preporučujemo da iščitate materijal sa Wikipedije ako mislite da izbegnete masivni zbun.

U ovom fantazmagoričnom svetu kojem fale još samo ustaše na federima uvek ima posla za iskusnog shadowrunnera, modernog lopova koji kombinuje elemente komandosa, kauboja konzole i nindže. Nažalost, prvi posao sa starom ekipom završava se tragično po Moniku, vašu dugogodišnju prijateljicu i mentorku, koju ubija misteriozni bio-feedback iz matriksa. Situacija posla koji je pošao naopako ubrzo evoluira u masivni klasterfak iza kojeg na prvi pogled stoji Feuerswinge, odnosno Firewing, odnosno, Vatreno krilo, divlji zmaj koji je terorisao Nemačku dok ga Luftwaffe nije obalio s neba. Mrtvi zmaj s planovima za svetsku dominaciju biće okosnica odličnog zapleta prepunog fascinantnih obrta, koji će vam potrajati petnaest do dvadeset sati, zavisno od toga koliko detaljno se upustite u opcione misije.

Dobroj storiji obilno potpomažu ubedljivi i odlično razrađeni likovi s kojima su dijalozi pravo uživanje, što se vrlo oštro razlikuje od bezličnih, „hired-help” PC-a iz originala. Šta je još novo... Snajperske puške su solidan dodatak oružanom arsenalu, a mogućnost snimanja pozicije u svakom trenutku uveliko smanjuje stres i povećava udobnost gejmpleja.

Da je malo nelinearniji, Shadowrun: Dragonfall bio bi pravo malo remek delo, mada u periodu kada vlada ovakva oseka kvalitetnih RPG-ova možda i nema smisla previše zakerati.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Titanfall
Tower of Guns
Shadowrun: Dragonfall
Šta mislite o ovom tekstu?
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Infested Planet
The Yawhg
South Park: The Stick of Truth
Ikaruga
Year Walk
Cypress Inheritance: The Beginning
Men of War: Assault Squad 2
Rambo: The Video Game
Thief
The Last Door: Season 1
10 Second Ninja
Fractured Soul
Strider
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Platforma:
PC (Windows + Linux), OS X
Potrebno:
Intel Pentium 4/1,4 GHz ili ekvivalent, 2 GB RAM, GeForce 7600 ili Radeon X1600
Poželjno:
Intel Core2Quad/2,66 GHz ili ekvivalent, 4 GB RAM, GeForce 8800 ili Radeon HD2900
Veličina:
1,3 GB
Adresa:
www .harebrained -schemes .com /shadowrun /dragonfall

83
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera