TEST PLAY<>
042014<><>

Infested Planet

Ovo je mala, slatka i lukava indie mešavina real-time strategije i tower defensea koja štiklira pozitivne kockice u glavama fanova Starship Troopersa i Kameronovog serijala Alien. Raspoloženi marinci, raspojasani vanzemaljci, planeta koju valja očistiti od pošasti – svi konvencionalni atributi su prisutni i accounted for.

Mala, slatka i lukava indie mešavina real-time strategije i tower defensea koja štiklira pozitivne kockice u glavama fanova Starship Troopersa i Kameronovog serijala Alien.

Igra se sastoji od linearnog niza obaveznih i opcionalnih misija u kojima najčešće imate zadatak da kompletan nivo očistite od aliena i njihovih jazbina, uz poneki escort ili survival izuzetak. Vaša ekipa je malobrojna, ali ima neuporedivo veću vatrenu moć od beslovesnih hordi, makar na početku kampanje, pre nego što vas igra upozna sa sistemom intermisionih mutacija. Osnovni sloj taktičke mehanike igre svodi se na klasičnu RTS kontrolu vašeg malog tima kojim čistite jednu po jednu jazbinu vanzemaljaca. Nijedna pobeda nije permanentna jer osvojeni brlog može da postane meta kontranapada iz drugih legla u okviru nivoa, tako da osvojeno morate da branite na aktivan ili pasivan način, izgradnjom turela ili minskih polja. Kvaka cele ideje leži u činjenici da iste, vrlo ograničene resurse koristite kako za gradnju tako i za nadogradnju oružja vaših komandosa. Momci na početku imaju automatske puške koje će vam valjati prvih nekoliko minuta: svaki pojedinačni „apgrejd” na snajper, sačmaru, bacač plamena i druge lepe stvari podrazumeva smanjivanje doživljaja na polju turela, odašiljač-stanica za helikopterski napad ili drugih građevina koje daju borbene bonuse. Krucijalni element sistema za unapređivanje je mogućnost recikliranja turela i objekata i downgrade na slabije oružje, što će vam biti i te kako potrebno jer se taktička situacija konstantno menja. Saterani u ćošak, vanzemaljci postaju sve opasniji, a uporedo s čišćenjem terena preživela legla dobijaju sve opasnije mutacije. Veća brzina kretanja, jači oklop, instant legla, pravljenje kopija članova vaše ekipe kloniranjem i druge bio-grozote postaju progresivno sve opasnije i zahtevaju od vas da taktiku i arsenal prilagođavate u letu. Infested Planet je osvežavajuće teška igra koja će vas pred kraj kampanje vrlo ozbiljno oznojiti.

Svaka misija vam donosi izvesnu količinu keša koji možete da iskoristite za otključavanje novih tehnologija i kupovinu privremenih bonusa, a za namicanje dodatnih para možete oplesti po opcionim misijama.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Titanfall
Tower of Guns
Shadowrun: Dragonfall
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Infested Planet
Šta mislite o ovom tekstu?
The Yawhg
South Park: The Stick of Truth
Ikaruga
Year Walk
Cypress Inheritance: The Beginning
Men of War: Assault Squad 2
Rambo: The Video Game
Thief
The Last Door: Season 1
10 Second Ninja
Fractured Soul
Strider
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Platforma:
PC
Potrebno:
Intel Core2Duo 2 GHz ili ekvivalent, 1 GB RAM, GeForce 7600 GTS
Poželjno:
Intel Core2Quad 2 GHz ili ekvivalent, 4 GB RAM, GeForce 8800 GTS
Veličina:
302 MB
Adresa:
www .infestedplanet .com

78
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera