TEST PLAY<>
042014<><>

Fractured Soul

Fractured Soul se najtačnije opisuje sintagmom „zabavna igra”. Atmosfera je izuzetno dosadna i priča maltene ne postoji, što su najveće mane ovog naslova. Fractured Soul sigurno neće da vas zabavi „duhovno”, ali bi u njemu svakako trebalo da uživate ako volite akcione platforme.

Ocena nije 100 zato što nedostaje dobra, naglašena priča i isto takva atmosfera (tačnije, audio-vizuelna komponenta) koje bi ponudile dobar predah između akcionih deonica.

Autori igre iz studija Endgame prvobitno su je napravili za Nintendov 3DS. Na PC port koji sada opisujemo čekali smo godinu i po. Da je igra prvo nastala na 3DS-u vidi se po njenom konceptu, pošto inovativno koristi činjenicu da 3DS ima dva ekrana (što je na PC-u rešeno metodom split screena). Naime, duša glavnog junaka je izgleda pocepana. Jedan njen deo nalazi se na jednom ekranu, a drugi na drugom. Svetovi u kojima se duše nalaze maltene su identični, samo s nekoliko ključnih razlika. Najlakši izazovi koje srećete pri početku svode se na „u gornjem svetu je prekidač koji otvara vrata u donjem”. Vrlo brzo, igra postaje složenija – skačete s platforme na platformu dok u skoku menjate svetove i pucate na robote koji pokušavaju da vas ubiju. U drugoj polovini igre izazovi postaju još luđi. U jednom nivou treba da skočite, da u skoku promenite svet kako ne biste udarili u lavu, da onda ponovo skočite dok ste još u vazduhu (i time izvedete double jump) i da se na kraju pravovremeno vratite u početni svet jer platforma na koju treba da skočite postoji samo u njemu. Ako vam nije baš najjasnije šta smo upravo rekli, onda smo dobro opisali igru.

Kada se pojavila 3DS verzija, ljudi su se najviše žalili na njenu brutalnu težinu. Zato PC verzija ima i lakši mod. Doduše, mi smo igrali u originalnom modu i mislimo da je Fractured Soul u tom režimu težinski taman. Svakako nije lak – zahteva odlične reflekse i koordinaciju pokreta. Ipak, nama se svidelo to što je igra izazovna, pošto je uvek fer – checkpointi su veoma česti, a sve nivoe možete da pređete uz malo vežbe. Sem toga, stalno morate da budete koncentrisani, zbog čega je Fractured Soul zabavniji od igara koje možete da pređete bez razmišljanja.

Dobro je i to što je igra raznovrsna – stalno blago menja svoj osnovni koncept i zato je stalno zabavna. Tu su deonice kada u jednom svetu možete da se zadržite samo desetak sekundi, kada je u njemu obrnuta gravitacija, kada je potopljen vodom pa su skokovi duži, a ima i nivoa kada Fractured Soul postaje top-down svemirska pucačina.

Uglavnom, autori su odlično zamislili osnovni koncept igre i izazove s kojima se srećete, a onda su takođe odlično pretočili te ideje u igru. Ocena nije 100 zato što nedostaje dobra, naglašena priča i isto takva atmosfera (tačnije, audio-vizuelna komponenta) koje bi ponudile dobar predah između akcionih deonica. Subjektivno govoreći, Fractured Soul bi u tom slučaju bio mnogo zanimljiviji.

Aleksandar ĐURIĆ

 
Titanfall
Tower of Guns
Shadowrun: Dragonfall
Hearthstone: Heroes of Warcraft
Infested Planet
The Yawhg
South Park: The Stick of Truth
Ikaruga
Year Walk
Cypress Inheritance: The Beginning
Men of War: Assault Squad 2
Rambo: The Video Game
Thief
The Last Door: Season 1
10 Second Ninja
Fractured Soul
Šta mislite o ovom tekstu?
Strider
Lightning Returns: Final Fantasy XIII

Platforma:
PC, 3DS
Potrebno:
Windows XP, procesor / 1,8 GHz, 512 MB RAM-a, grafička kartica koja podržava DirectX 9
Poželjno:
Windows 7, 1 GB RAM-a
Veličina:
573 MB
Adresa:
www .endgamestudios .com /fracturedsoul

85
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera