PHONE ZONE<>
042014<><>

Out There

Šta se dobija kad elemente FTL-a pomešate s avanturom i upakujete u poteznu mehaniku? Dobija se Out There, jedno od najprijatnijih iznenađenja na mobilnoj sceni od početka godine.

Tamo negde je naučno-fantastični roguelike u kojem igrate ulogu svemirskog putnika koga neobjašnjiva sila čupa s putanje u Sunčevom sistemu i baca na drugi kraj galaksije. Minimum resursa i beskrajno more zvezda neće obeshrabriti našeg junaka u potrazi za putem kući tokom kojeg će postati svestan svoje sudbinske uloge u poretku vaseljene.

Praveći skokove iz sistema u sistem, naš heroj će trošiti gorivo i kiseonik i povremeno uletati u situacije koje će mu urušavati integritet brodske oplate, sretati vanzemaljske civilizacije i metodom probe i greške učiti njihov jezik, teraformirati planete i sprovoditi kalkulisane rizike koji će u 99% slučajeva za posledicu imati kraj igre. Out There je teška igra sa snažnim RNG elementom, totalno nepodesna za labilne igrače koji se groze nasumičnog faktora koji im kroji kapu.

Pored crpenja goriva iz orbite gasnih giganata i zvezda, moraćete da slećete na površinu planeta, dopunjavate kiseonik i kopate rude koje ćete koristiti za reparaciju broda i crafting novih dodataka, za šta ćete koristiti planove koje dobijate od prijateljski raspoloženih aliena ili ćete ih sticati u mini-avanturističkim situacijama u kojima imate izbor između nekoliko opcija (primer: naleteli ste na monolit – hoćete li ga skenirati, potražiti ulaz ili ga zaobići?). Vaš inicijalni brod ima malo prostora za ekspanziju i male vrednosti na polju izdržljivosti i dometa, ali tokom igre ćete imati priliku da ga zamenite napuštenim plovilima na koja ćete povremeno naletati.

Zašto je Out There težak? Zato što ste u svakom trenutku samo na korak ili tri od katastrofe. Stalno će vam se dešavati da vas strefi loša serija rudarenja i obnavljanja goriva, kad ćete trošiti više resursa za sâm proces ekstrakcije nego što ćete dobiti od posne planete; onda ćete glupo rizikovati uletanjem u orbitu zvezde gde goriva ima kao pleve, da bi vam oplata pala na nulu jer štitovi nisu dovoljno jaki za amortizaciju zračenja crvenog džina...

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
First Strike
Card City Nights
Top Gear: Race the Stig
Royal Revolt II
Offroad Nation Pro
Another Case Solved
Out There
Šta mislite o ovom tekstu?
Caveboy Escape
Punch Quest

Platforma:
Android, iOS
Veličina:
47 MB
Cena:
3,99 USD
Adresa:
www .outtheregame .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera