KOMPJUTERI I FILM<>
042014<><>

Filmovi, ukratko

Pompeii

Novi film u režiji Pola W. S. Andersona (serijali Resident Evil i Death Race) vodi nas u 79. godinu nove ere u dane pre erupcije Vezuva koja je prekrila pepelom ceo grad Pompeja na više od hiljadu i po godina. Glavni protagonisti su mladi zaljubljeni par, keltski gladijator Majlo i Kasija, ćerka vladara Pompeje. Njihovu već komplikovanu vezu otežava okrutni Korvus koji je sam bacio oko na Kasiju, a odgovoran je za smrt Majlovih roditelja. Pompeii je četvrti Andersonov film sniman u nativnoj 3D tehnologiji. Za impresivne specijalne efekte pobrinule su se kuće Mr. X Inc. i Scanline VFX.

Jupiter Ascending

 
Ovog leta u bioskope stiže novi film Endija i Lane Wačovski. Jupiter Ascending je naučno-fantastična bajka sa zapletom koji donekle podseća na Snežanu i sedam patuljaka. U mračnoj budućnosti gde vanzemaljci vladaju Zemljom Jupiter Džons je siromašna devojka koja radi kao čistačica. Jupiter ni ne sluti da ima poseban genetski kod koji joj daje šansu da postane nova kraljica poznatog svemira. Sadašnja kraljica naređuje ratniku Kejnu da ubije Jupiter, ali umesto toga on joj pomaže da ostvari svoju sudbinu. Ogromnu glumačku ekipu u ovom spektaklu predvode Mila Kunis, Čening Tejtum, Šon Bin i Edi Redmejn.

The Maze Runner

Početkom jeseni u bioskope stiže još jedna ekranizacija popularne knjige za mlade. Ovaj put se radi o romanu „The Maze Runner” Džejmsa Dešnera. To je priča smeštena u distopijski svet u nedefinisanoj budućnosti. Momak po imenu Tomas budi se u čudnom liftu bez ikakvih sećanja o svom prethodnom životu. Vrata se otvaraju i ka mestu zvanom Proplanak, komuni u kojoj živi još pedesetak dečaka i svakih trideset dana stiže novi član. Jedini izlaz sa Proplanka vodi ka lavirintu kojim noću lutaju čudovišta. Tomas ima nezadrživi osećaj da će, ako uspe da reši lavirint i nađe put na drugu stranu, naći i ključ za svoja izbrisana sećanja.

The Zero Theorem

 
Novi film slavnog Terija Gilijema je naučno-fantastična priča o povučenom kompjuterskom geniju Qohenu Lethu koji živi u mračnom orvelovskom svetu. Na zahtev misteriozne Uprave, Leth pokušava da nađe rešenje za „Nultu teoremu”, matematičku formulu koja ukazuje na to da je život besmislen. Kroz Lethov asketski život prolazi parada bizarnih likova sa sopstvenim tajnim motivima. Scenario Peta Rašina nadahnut je biblijskom Knjigom propovjednikovom. Glavne uloge tumače Kristof Volc, Melani Tieri, Dejvid Tjulis, Tilda Svinton, Met Dejmon i Piter Stormare.

Peanuts

Konačno su se pojavili prvi kadrovi iz kompjuterski animiranog filma o Snupiju i Čarliju Braunu. „Peanuts” nastaje u slavnom Blue Sky Studiosu pod režiserskom palicom Stiva Martinoa („Horton Hears a Who”, „Ice Age: Continental Drift”). Priču za ovu avanturu pišu Krejg i Brajan Šulc (sin i unuk slavnog Čarlsa Šulca, tvorca Peanutsa) zajedno za Kornelijusom Ulianom. Kompjuterski animirani Peanuts dolazi u bioskope šestog novembra sledeće godine, tačno 65 godina nakon što je objavljen prvi strip i 50 godina od crtanog filma „A Charlie Brown Christmass”.

Planes: Fire & Rescue

 
Prošlog avgusta studio Disney Toons počeo je filmom Planes da proširuje svet živih mašina koji smo videli u serijalu filmova Cars. Ovog leta avanture aviona Dastija Krophopera se nastavljaju, ali ne u svetu avio-trka nego vazduhoplovnih boraca protiv požara. Zajedno sa timom letelica-vatrogasaca Dasti će otkriti iz prve ruke kako je to biti heroj. Glasove poznatim likovima ponovo daju Dejn Kuk, Stejsi Kič, Bred Geret i Teri Hečer, a nove likove tumače Džuli Bouven, Ed Heris, Kertis Armstrong, Džeri Stiler i Redžina King.

Dragan KOSOVAC

 
 TRŽIŠTE
SoC (System on a Chip) rešenja

 PRIMENA
Računari i automobilizam
Inteligentna odeća

 NA LICU MESTA
Samsung prezentacija
Dan internet domena Srbije
Hackathon na RAF-u

 KOMPJUTERI I FILM
Captain America: The Winter Soldier
The Amazing Spider-Man 2
Transcendence
Rio 2
Filmovi, ukratko
Šta mislite o ovom tekstu?

 DOMAĆA SCENA
Prava i obaveze potrošača tehničke robe

 SERVIS
Novi život starog računara (13): Sopstveni cloud server

 PRST NA ČELO
Uticaj
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera