TEST RUN<>
042014<><>

TV 4.0

Internet TV i radio

Na ovim stranicama do sada smo mnogo puta predstavljali programe koji služe za praćenje strimova TV kanala. Globalno gledano, najveća zamerka na sve te programe bila je što većina TV kanala jednostavno nije radila, bilo iz razloga što je video-strim u tom trenutku ugašen ili što nismo posedovali odgovarajući kodek za gledanje odabranog kanala. Drugim rečima, prosečna upotrebljivost tih programa retko kada je prelazila 30 ili 40 odsto aktivnih TV kanala, u odnosu na broj ponuđenih.

S takvim predubeđenjem instalirali smo i pokrenuli TV 4.0, ali na sreću, naša procena ovog puta bila je potpuno pogrešna. U ponudi ovog programa nalazi se preko 1600 TV kanala iz više od 130 država i na 70 i kusur jezika. Metodom slučajnog uzorka, na probanih pedesetak TV kanala nije radilo ukupno šest od čega je za dva TV kanala bilo jasno naznačeno da se program ne emituje 24 časa dnevno, što je izuzetno dobar rezultat.

Ako se izuzme velika dostupnost ponuđenih TV kanala, možda najveća prednost ovog programa je u činjenici da nije „vezan” za određeni tip kodeka. On će se, praktično u letu, prilagoditi tehničkim specifikacijama za strimovanje odabranog kanala i to potpuno transparentno za korisnika.

Dodatni plus koji mu možemo pripisati jeste što se za svaki program prikazuju i mnoge korisne informacije. Pored imena TV kanala, dostupan je link do web stranice tog kanala, sadržaj programa, ali i neke tehničke informacije tipa kom žanru TV kanal pripada, na kom jeziku se emituje, u kojoj je vremenskoj zoni (što je zgodno zbog izračunavanja kada će po lokalnom vremenu početi neka emisija iz sadržaja programa), da li se strimuje živi program ili je to neka odložena reprodukcija, kao i koja je brzina striminga u pitanju. Neki od kanala se otvaraju u novom prozoru, a svi mogu da se emituju i preko celog ekrana. U ponudi se nalazi i nekoliko HD kanala, sa zaista dobrim kvalitetom slike.

TV 4.0 obezbeđuje pretragu za TV kanalima na različite načine. Filtriranje se obavlja prema žanru TV programa, prema jeziku na kome se emituje, dozvoljen je i odabir regiona u svetu koji daje malo širi spisak kanala u odnosu na odabir pojedinačne države, a na raspolaganju je i mogućnost postavljanja klasičnog upita za pretragu.

Osim TV kanala, postoji mogućnost strimovanja radio-stanica, mada se to radi upotrebom eksternih resursa – konektovanjem na radioshaker.com sajt. Takođe, iz programa je obezbeđen pristup i do popularnih sajtova i društvenih mreža, kao što su Wikipedia, YouTube, Facebook, Twitter, ali i nekim sajtovima koji nude mogućnost Video-On-Demand strimovanja, naravno pod uslovom da imate korisnički nalog i plaćenu pretplatu na te servise.

Ponuda domaćih TV i radio-stanica nije loša. Nekoliko desetina TV i radio-kanala sasvim je dovoljna za priručnu zamenu za kablovsku televiziju, iako su u pitanju većinom lokalne TV stanice.

TV 4.0 predstavlja verovatno najpouzdaniji program za gledanje strimovanih TV kanala koji smo do sada imali priliku da probamo. Ipak, upozoravamo da u njemu nećete naći premium TV kanale, ali je ponuđeni izbor zaista ogroman. Na raspolaganju je na desetine klasičnih filmskih kanala (čitaj kanala koji prikazuju stare i crno-bele filmove, ali je zgodno što su mnogi od njih na engleskom jeziku), kanali za decu sa crtaćima i dečijim emisijama, veliki izbor news kanala iz čitavog sveta, muzičkih, šoping i drugih kanala, tako da smo sigurni da ćete u tom obilju naći nešto i za sebe.

Branislav BUBANJA

 
Driver Booster 1.2 Free, Device Doctor 2.1, DriverEasy 4.6.5.0, SlimDrivers Free 2.2, DriverMax Free Edition 7.28, Free Driver Scout
WinToolkit 1.4.34
TV 4.0
Šta mislite o ovom tekstu?
Microsoft WorldWide Telescope 5.0 RC1
FurMark 1.13.0
MCShield 3.0.4
Extreme Picture Finder 3.24.1
Photoimp 2.2
Geekbench 3.1.5
YouTube Anywhere Player 2.8
Retro Sci-fi Screensaver 1.2
Pixel City
OmniSidebar 1.3.2
FB2 Reader 0.24
ScreenTabs 0.92
PointerStick 2.33
OneTab 1.6

Potrebno:
Windows
Veličina:
1,68 MB, 7,19 MB na HD-u
Cena:
Program je besplatan.
Adresa:
www .tvexe .com
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera