TEST RUN<>
042014<><>

Extreme Picture Finder 3.24.1

Downloadovanje slika „na veliko”

Od kako je na internet pretraživačima uvedena podrška za slike, nalaženje željenih fotografija i „žvrljotina” umnogome je olakšan posao zainteresovanima. Iako rudimentarnog karaktera, ova opcija radi posao za koji je namenjena i korisnike dovodi bez puno muke do cilja. Ipak, postoje oni koji se ne bi složili sa ovom konstatacijom i rekli bi da su tu i neki drugi načini koji nude daleko više komfora i manevarskog prostora.

Extreme Picture Finder nudi unikatan pogled na tematiku i iako nije jedini program u klasi, sigurno spada u red boljih. Upravljački interfejs je previše razvodnjen za naš ukus i početnicima u prvi mah može da bude teško da se snađu. Osnovna zamerka jeste što osnovna radna forma ne upućuje jasno na odeljak za definisanje pretrage i korisnika buni masom sekcija smeštenih na ekranu. Kada uspete da nađete dugme New search na paleti alata odmah ispod padajućeg menija uvidećete da se pretraga svodi na ukucavanje željene reči u naznačeno polje. Nakon toga, program pokreće online pretragu i sve pronađene rezultate automatski snima na hard disk! Nema pregleda slika, mukotrpnog kliktanja, otvaranja i zatvaranja gomile internet stranica i sličnih međukoraka. Još nešto, Extreme Picture Finderu se može naznačiti koji tip slika tražite: da li su to samo slike, pripadajući thumbnailovi, kombinacija ova dva ili čak slike koje su u nekoj vrsti korespodencije sa definisanim upitom pretrage.

Po defaultu, program drži pet otvorenih konekcija u isto vreme (preuzima slike sa pet različitih izvora simultano), a taj broj se može povećati (čak i „u letu”) na 30. U bilo kom trenutku preuzimanje slika može da se zaustavi i nastavi kasnije, a jednom završena pretraga može da se updateuje na zahtev korisnika. Naime, sve definisane pretrage smeštaju se na svojevrsnu listu poslova i u bilo kom momentu možete se prebacivati sa jednog na drugi, tražiti slike, brisati ih, posetiti stranicu sa koje potiču ili ih pregledati u ugrađenom vieweru (postoji opcija setovanja eksternog rešenja za ovu namenu).

Pretraga može da se rafiniše ako posetite sekciju Properties. Tamo ćete, između ostalih, pronaći opcije za setovanje veličine slike, podešavanje graničnih datuma, pa čak i fizičke veličine datoteke. Postoji i sijaset opcija koje se brinu o tome kako će se vršiti imenovanje fajlova, šta se dešava u situacijama kada se naiđe na datoteke istog imena, koji je odredišni direktorijum u kojem se vrši skladištenje i slično. Naravno, možete odrediti i koje će se search mašine koristiti u toku pretrage. Na raspolaganju su Google, Bing, Ask Jeeves i Flickr.

Kako bi pretraga dala što više kvalitetnih rezultata, Extreme Picture Finder barata sa ogromnom bazom potencijalno korisnih sajtova. Baza se osvežava svakodnevno pružajući tako korisnicima pristup ogromnoj količini materijala. Inače, iz programa može da se pristupa i pojedinačnim sajtovima, pa čak i onima zaštićenim šifrom (ako je znate, naravno), a tu je i poslastica u vidu definisanja i pretrage projekata. U trenutku pisanja teksta lista je sadržala 18 različitih kategorija (životinje, poznate ličnosti, digitalna umetnost, Manga, biljke...), od kojih svaka sadrži određeni broj sajtova koji se mogu iskoristiti u pretrazi.

Extreme Picture Finder je program na koji se možete navići ako znate kako da ga koristite i kako da avanzujete od njegovog rada. Upravljački interfejs je arhaičan i manje iskusne korisnike lako može da vrati na pretragu slika iz podrazumevane online mašine. S druge strane, program je opasno skup, a navedena cena je za verziju koja poseduje besplatni update u trajanju od godinu dana. Ukoliko zaželite doživotnu podršku moraćete da izdvojite gotovo duplo više novca.

Vladimir PISODOROV

 
Driver Booster 1.2 Free, Device Doctor 2.1, DriverEasy 4.6.5.0, SlimDrivers Free 2.2, DriverMax Free Edition 7.28, Free Driver Scout
WinToolkit 1.4.34
TV 4.0
Microsoft WorldWide Telescope 5.0 RC1
FurMark 1.13.0
MCShield 3.0.4
Extreme Picture Finder 3.24.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Photoimp 2.2
Geekbench 3.1.5
YouTube Anywhere Player 2.8
Retro Sci-fi Screensaver 1.2
Pixel City
OmniSidebar 1.3.2
FB2 Reader 0.24
ScreenTabs 0.92
PointerStick 2.33
OneTab 1.6

Potrebno:
Windows
Veličina:
3,5 MB (demo), 10,1 MB na HD-u
Cena:
30 dolara
Adresa:
www .exisoftware .com /picture _finder
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera