TEST RUN<>
042014<><>

FB2 Reader 0.24

Ebook čitač u Firefoxu

Elektronske knjige sve više preuzimaju primat nad klasičnim. Svaki iole ozbiljniji izdavač u svom portfoliju ima i solidan izbor elektronskih knjiga. Sve to lepo zvuči, ali problem je što, bar kada je o Srbiji reč, hardverski eBook čitači imaju zanemarljivu penetraciju na tržištu. Međutim, elektronske knjige se čitaju na tabletima, a postoje i varijante za PC i druge tipove računara.

FB2 Reader je dodatak za Firefox koji ga praktično pretvara u softverski eBook čitač za FB2 (FictionBook2) format. To je ujedno i jedina mana ove ekstenzije, jer FB2 format nije toliko rasprostranjen kao EPUB, na primer. Ipak, postoje brojni konvertori koji će za nekoliko trenutaka pretvoriti bilo koji drugi eBook format u FB2.

FB2 Reader omogućava prikaz elektronskih knjiga kao da se radi o običnim web stranicama. U knjigama se ne prikazuju oznake stranica, već se sadržaj skroluje kao da je u pitanju jedna dugačka web stranica. Pri tome, obezbeđeno je prikazivanje linkova, fotografija u knjigama, fusnota, tabela, promena fontova i stilova prikaza... Prepoznaju se i knjige unutar ZIP fajlova, a omogućeno je i njihovo lako štampanje i organizovanje.

Za razliku od specijalizovanih programa za čitanje knjiga na računaru, kao što su CoolReader ili FBreader, FB2 Reader omogućava i čitanje knjiga online, odnosno za njihovo listanje one ne moraju da budu smeštene na lokalnom računaru.

Branislav BUBANJA

 
Driver Booster 1.2 Free, Device Doctor 2.1, DriverEasy 4.6.5.0, SlimDrivers Free 2.2, DriverMax Free Edition 7.28, Free Driver Scout
WinToolkit 1.4.34
TV 4.0
Microsoft WorldWide Telescope 5.0 RC1
FurMark 1.13.0
MCShield 3.0.4
Extreme Picture Finder 3.24.1
Photoimp 2.2
Geekbench 3.1.5
YouTube Anywhere Player 2.8
Retro Sci-fi Screensaver 1.2
Pixel City
OmniSidebar 1.3.2
FB2 Reader 0.24
Šta mislite o ovom tekstu?
ScreenTabs 0.92
PointerStick 2.33
OneTab 1.6

Potrebno:
Windows, Mozilla Firefox
Veličina:
40 KB, 62 KB na HD-u
Cena:
Add-on je besplatan
Adresa:
goo .gl /o745E0
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera