TEST OF TIME<>
112014<><>

Bubbles

U kompaniji Williams imali su jasan cilj – izraditi klon Pac-Mana koji će igračima ponuditi više slobode prilikom kretanja, ali i nešto opuštenije okruženje. Tako je 1982. godine svetlost dana ugledao Bubbles, igra čija se radnja odvija, verovali ili ne, u kuhinjskoj sudoperi!

Glavni junak je balončić sapunice koji šparta tamo-amo po ekranu i uklanja prljavštinu na koju nailazi. Vodite ga kursorskim tasterima i pri tome niste ograničeni lavirintima i preprekama kao u Pac-Manu – celo polje za igru je vaše. Napadate mrvice hleba, masnoću, mrave i sličnu kuhinjsku napast i na taj način se „hranite” i postajete veći (balončić posle nekog vremena čak dobije i lice). Logično, kada uklonite svu prljavštinu sa ekrana nivo se završava i prelazite na sledeći – ukupno ih je 100 i kad ih sve završite krećete ispočetka.

Za vreme „operacije čišćenja” treba se čuvati agresivnih neprijatelja većih od vas. Žohari i džinovski mravi su za izbegavanje, ali i žileti koji će vas za tili čas rasplinuti bez obzira koju ste veličinu dostigli. Povremeno se na ekranu pojavljuje mini-čistačica koja vam daje moć da se obračunavate sa četkicama tako što ćete ih odgurati u slivnik. Otežavajuća okolnost je i inercija koja „vuče” glavnog lika u neželjenom pravcu, a život možete da izgubite i ako upadnete u slivnik. Inače, igru krase sasvim dobre tehničke karakteristike, ako se u obzir uzme činjenica da je nastala još početkom osamdesetih godina prošlog veka.

Vladimir PISODOROV

 
Bubbles
Šta mislite o ovom tekstu?
Jackie Chan’s Action Kung Fu
Head to Head Karate
Lock’n’Chase
Mr. Mephisto
Battle Through Time

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
www .romnation .net /srv /roms /55579
Veličina:
92 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera