TEST OF TIME<>
112014<><>

Lock’n’Chase

Nalazite se u ulozi „paradajzičnog” kradljivca koji je rešio da ojadi gradsku kasu i pokupi sve komadiće zlata rasute po ogromnom sefu (i Baja Patak bi mu pozavideo na veličini). Igra je naizgled bezobrazni Pac-Man klon za čiji je nastanak zaslužna poznata softverska kuća Data East koja ju je na tržište izbacila daleke 1981. godine.

Krećete se po lavirintu i zlato kupite tako što prelazite preko mrvica. Niste preterano brzi i okretni, ali se ni čuvari (cajkani po imenu Spiffy, Smarty, Scaredy i Silly) neće pretrgnuti da vas stignu i izvedu pred lice pravde. Na ekranu se povremeno pojavljuju bonus predmeti (šešir, telefon, kruna) koji donose dodatnu zaradu, a ako čuvarima uspete da maknete vreću sa novcem ispred nosa, bukvalno će pomodreti od muke.

Lavirint, baš kao i u Pac-Manu, ima teleport prolaze koji omogućavaju da izađete na jednoj, a pojavite se na drugoj strani igračkog polja. Međutim, ovde se nalaze i pokretne prepreke koje se u pravilnom vremenskom intervalu otvaraju/zatvaraju, što doprinosi dinamici igranja. Takođe, ne postoje energetske pilulice koje donose neranjivost i mogućnost da pojurite čuvare. Umesto toga, glavni junak može da postavlja barijere iza sebe (na označenim mestima) i tako na kratko zarobi čuvare i iskoristi priliku da im zbriše. Kada pokupite poslednju zlatnu mrvicu nivo se ne završava automatski, već je sa plenom potrebno pobeći kroz vrata na koja ste i ušli na nivo.

Vladimir PISODOROV

 
Bubbles
Jackie Chan’s Action Kung Fu
Head to Head Karate
Lock’n’Chase
Šta mislite o ovom tekstu?
Mr. Mephisto
Battle Through Time

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
www .romnation .net /srv /roms /56668
Veličina:
19 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera