TEST OF TIME<>
112014<><>

Battle Through Time

Ljudi su oduvek maštali o mogućnosti putovanja kroz vreme. Junaku ove igre iz 1983. godine je to pošlo za rukom, a od svih događaja u bogatoj ljudskoj istoriji on se odlučio da poseti samo periode najvećih oružanih sukoba.

Igru krasi jednostavna, ali veoma zarazna mehanika. Počinjete u Prvom svetskom ratu upravljajući automobilčićem koji može da puca ispred sebe i na gore, odakle preti najveća opasnost. Ovde je to par dvokrilaca koji vas zasipaju bombama dok istovremeno pokušavate da izbegnete rupe i kamenje na putu. Ekran se stalno skroluje udesno i da biste dospeli do sledećeg nivoa, tj. rata, morate preživeti određenu kilometražu.

Zatim sledi Drugi svetski rat sa ogromnim letećim tvrđavama, rat u Koreji sa mlaznjacima, te Vijetnam, gde će vas napadati helikopteri uz taktove Vagnerovog „Marša Valkira”, evocirajući uspomene na film „Apokalipsa danas”. Nakon toga autori igre pustili su mašti na volju pa je sledeći Treći svetski rat u kome glavnu pretnju predstavlja oblak koji ispaljuje munje (verovatno HAARP tehnologija). Pošto su nuklearnu katastrofu preživeli samo mutanti red bi bio da i oni zarate. Ovo je jedini nivo u kome je nebo čisto, a pažnju treba obratiti na ogromne ruke koje izniču iz zemlje. Na kraju se u stvari vraćamo na početak, u praistoriju sa pećincima i pterodaktilima. Kad pređete sve nivoe i savladate „gazdu”, kreće se iznova i tako u krug dok ne izgubite sve živote ili dok vam ne dosadi.

Darko MIHOKOVIĆ

 
Bubbles
Jackie Chan’s Action Kung Fu
Head to Head Karate
Lock’n’Chase
Mr. Mephisto
Battle Through Time
Šta mislite o ovom tekstu?

Platforma:
C64
Adresa:
goo .gl /EDTSF3
Veličina:
22 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera