PHONE ZONE<>
112014<><>

LG G3 S

Mlađi bata

Model LG G3 S, odnosno G3 Beat, napravljen je za korisnike kojima je originalni G3 veliki, skup ili iz nekog drugog razloga neprivlačan. Zadržao je najveći broj hardverskih i softverskih funkcija po kojima je G3 poznat, uključujući laserski fokus, Infrared, snažnu bateriju i LG aplikacije. Ekran dijagonale pet inča, HD rezolucije, je sasvim OK što se kvaliteta prikaza slike i uglova gledanja tiče, čak i na otvorenom prostoru. Kućište je i dalje plastično, izbrušeno, nešto je grublje na dodir nego na G3 modelu, ali je G3 S jednostavnije koristiti i držati jednom rukom. Kvalitet izrade kućišta je besprekoran, a LG se potrudio da iskopira svaki G3 detalj, pa su G3 i G3 S identični, osim toga što je G3 S manji.

Hardver predvodi Snapdragon 400 čipset, sa Quad-Core Cortex-A7 procesorom brzine 1,2 gigaherca, koga dopunjuju gigabajt RAM i osam giga interne memorije, dopunjive microSD karticama kapaciteta do 32 gigabajta. Budući vlasnici LG G3 S dobiće sa telefonom i 50 giga Cloud prostora preko Box aplikacije besplatno. Sa Androidom KitKat, verzije 4.4.2 i Optimus korisničkim okruženjem nismo imali problema, mada, baš kao i G3 i G3 S ume da se zakašlje na momente u situacijama kada to ne očekujete, pa se, recimo, poruke otvaraju duže nego što bi trebalo. Iako je skromnijih dimenzija od G3, G3 S ima tastaturu prilagodljivu po visini, što će dodatno olakšati korišćenje telefona, a tu su i opcije Knock Code, Memo+ i druge LG aplikacije.

LG G3 S možete iskoristiti kao daljinski za bilo koji TV uređaj, a ukoliko imate LG TV novije generacije, onda preko Wi-Fi veze možete na telefonu gledati TV program bilo gde u kući. Kamera je odlična, rezolucije osam megapiksela, sa istim laserskim fokusom, kao na G3, ali je blic mogao biti jači. Snima Full HD video u 30 fps, a na raspolaganju su i HDR i panorama mod. Tu su i snimanje selfija sklapanjem ruke u dlan, mod „pritisni i slikaj”, kao i konstantan autofokus, koji prati objekte u okviru kadra i fokusira ih. Prednja kamera rezolucije 1,3 megapiksela je OK za selfije i video četovanje, a snima video u HD formatu, mada je slika nešto tamnija. Baterija kapaciteta 2540 mAh dovoljna je za makar jedan dan bez punjača.

Trenutna cena ovog uređaja je preko 300 evra, što nije pohvalno, ali LG računa na popularnost G3 „pedigrea”. Konkurencija među Snapdragon 400 modelima je izuzetna, a upravo bi cena mogla da bude glavna prepreka na putu ka uspehu.

Marko ČAVIĆ

 
Runbo X5, X6 i Q5
Samsung Galaxy Note 4
LG G3 S
Šta mislite o ovom tekstu?
LG G Pad 10.1
Samsung Galaxy Alpha
Apple iPhone 6 i 6 Plus
DOF Calculator
iRig Recorder
Framelapse
Nokia HERE Maps
Notific
Wallet
Logo Designer, Creator...

Operativni sistem:
Android 4.4.2
Dimenzije:
137 x 69 x 10,3 mm / 134 g
Ostalo:
Qualcomm Snapdragon 400 čipset (1,2 GHz Quad-core CPU + Adreno 305 GPU), 1 GB RAM, 8 GB interne memorije, microSD do 32 GB, 5” IPS LCD (1280 x 720, 294 ppi), Bluetooth 4.0 A2DP, Wi-Fi 802.11 b/g/n/hotspot/direct/DLNA, quad band GSM/dual band HSDPA, microUSB, 3,5-mm audio konektor, 8 MPx kamera (Led blic, laserski autofokus, Full HD video sa 24 fps), Li-Ion baterija 2540 mAh, opciono dostupna i dual SIM verzija, GPS, Knock Code, QSlide, Quick Memo, FM radio, Infrared
Proizvođač:
LG Srbija
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera