PHONE ZONE<>
112014<><>

LG G Pad 10.1

Pozer

Ovo je najveći i vizuelno najatraktivniji uređaj u nedavno predstavljenoj LG G Pad seriji tableta, u kojoj su još dva modela manje dijagonale, ali vrlo sličnog hardvera. Desetoinčni G Pad neobičan je po svom crvenom matiranom kućištu, koje ga vizuelno izdvaja od svih drugih tableta na tržištu.

LG se odlučio da ovo ne bude GSM uređaj, odnosno da radi samo sa Wi-Fi internet vezom, ali je na G Pad 10.1 ubačena aplikacija QPair, koja omogućava da se tablet poveže sa Android telefonom ili drugim uređajem koji ima GSM ili neki drugi tip mrežne veze. Aplikacija QPair pokrene se na oba uređaja istovremeno, odobri se povezivanje na oba uređaja i kada se povežu na tabletu se odaberu opcije koje se preko G Pada 10.1 mogu kontrolisati. Na listi su pozivi, poruke, obaveštenja s društvenih mreža, QuickMemo+ radovi, korišćenje nedavno pokretanih aplikacija i još neke. Ovako povezani, s tableta možete da odgovarate na pozive, odbijate ih, koristite poruke i ostale pomenute aplikacije.

Displej je veoma svetao, dobrog kontrasta i uglova vidljivosti, ali skromne rezolucije 1280 x 800 piksela za današnje standarde. Slika koja formira tek 149 ppi na deset inča nije ništa više nego za prelaznu ocenu. IPS LCD matrica solidno se vidi i na direktnom dnevnom svetlu. Hardverski, ovo je, takođe, tek prosečan tablet jer ga „tera” Snapdragon 400 čipset, sa četvorojezgarnim procesorom brzine 1,2 gigaherca, jednim gigabajtom RAM i još 16 interne, koja je proširiva microSD karticama kapaciteta do 32 GB.

Tablet je opremljen dvostrukim zvučnicima (s leve i desne srane), koji nisu stereo, a tu su i dve kamere. Poleđinska je rezolucije pet megapiksela, sa FullHD video snimanjem, dok je prednja rezolucije 1,3 megapiksela, uz HD video snimanje. Kvalitet fotografija glavne kamere je dobar (kada se uporedi sa konkurencijom), a za poboljšanje kvaliteta može se upotrebiti neki od predefinisanih modova fotkanja, HDR ili panorama mod. Nažalost, LED blic je izostao. Autofokus radi brzo i uglavnom pouzdano, a umesto ekranskog tastera za okidanje fotki može se upotrebiti glasovna komanda ili skupljanje prstiju u šaku za pravljenje selfija. Kvalitet izrade tableta je generalno dobar, ali poleđinska maska uleže tokom jačeg pritiska.

LG je G Pad 10.1 opremio svojim standardnim setom aplikacija, među kojima su QuickMemo+, QuickRemote, File Manager, a tu je i mogućnost deljenja ekrana na dva dela pa se tako istovremeno mogu koristiti dve aplikacije.

Autonomija je vrlo dobra, uglavnom se tablet neće ugasiti za jedan dan, što je zasluga baterije kapaciteta 8000 mAh. Ukoliko LG ne pretera sa cenom ovo bi mogao biti zgodan kućni tablet za zabavu ili laku poslovnu primenu.

Marko ČAVIĆ

 
Runbo X5, X6 i Q5
Samsung Galaxy Note 4
LG G3 S
LG G Pad 10.1
Šta mislite o ovom tekstu?
Samsung Galaxy Alpha
Apple iPhone 6 i 6 Plus
DOF Calculator
iRig Recorder
Framelapse
Nokia HERE Maps
Notific
Wallet
Logo Designer, Creator...

Operativni sistem:
Android 4.4.2
Dimenzije:
260 x 165 x 8,9 mm / 523 g
Ostalo:
Qualcomm Snapdragon 400 čipset (1,2 GHz Quad-core CPU + Adreno 305 GPU), 1 GB RAM, 16 GB interne memorije, microSD do 32 GB, 10.1” IPS LCD (1280 x 800, 149 ppi), Bluetooth 4.0 A2DP, Wi-Fi 802.11 b/g/n/hotspot/direct/DLNA, QPair i GSM/3G/LTE veza preko povezanog uređaja, microUSB, 3,5-mm audio konektor, 5 MPx kamera (autofokus, Full HD video sa 24 fps), Li-Ion baterija 8000 mAh, GPS, Knock Code, QSlide, Quick Memo+, FM radio, Infrared
Proizvođač:
LG Srbija
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera