PHONE ZONE<>
122014<><>

LG L Fino

Dete iz dobre kuće

Iz kompanije LG nam stiže L Fino. U pitanju je odlično konstruisan smartfon koji ni pri jačem stisku ne cvili, niti se uvija, a po njegovom izgledu nikada ne biste rekli da se radi o cenovno povoljnom uređaju. Plastika zadnjeg dela je izbrušena, nije jeftina na dodir, dok je prednji deo više nalik na premium modele, nego na konkurentske modele iz klase, koji uglavnom na prvu loptu odaju svoj status. LG L Fino se naslanja na dizajnersku priču koju je započeo LG G2 i ima ’Rear Key’ jednostavnijeg dizajna na poleđini, kao i prepoznatljiv zaobljen zadnji deo i metalan ram s prednje strane.

L Fino dolazi sa displejom dijagonale 4,5 inča, rezolucije 480 x 800 piksela, što na IPS LCD matrici formira mrežicu od 207 piksela po inču, što je dovoljno za pristojan kvalitet slike sa širokim uglom gledanja i brzim odzivom na komande. Napolju će prikaz na ekranu znatno izbledeti. LG L Fino ima i popularne opcije za otključavanje ekrana tapkanjem i Knock Code, koji omogućava otključavanje telefona kuckanjem po displeju, po matrici koju definiše korisnik. Android KitKat 4.4.2 presvučen je „pljosnatim” LG korisničkim okruženjem koje je svedeno i dovoljno intuitivno da se u njemu lako snađu i početnici. Telefon radi brzo, ali nije oslobođen povremenih trzavica, koje se manifestuju „zapinjanjem” tokom listanja kroz opcije (čak i u osnovnom meniju) ili usporenim učitavanjem zahtevnijih igara i aplikacija.

LG je za L Fino odabrao pristojan Snapdragon 400 čipset sa četiri „glave” radnog takta do 1,2 gigaherca i uz podršku jednog gigabajta RAM i do četiri gigabajta interne memorije. Tu odmah ispod poklopca je i microSD slot za karticu, koja se menja i bez vađenja baterije, a proširivanje je dozvoljeno do 32 GB. Uz standardan model, kupcima je na raspolaganju i Dual SIM verzija L Fino modela, a obe dolaze sa baterijom kapaciteta do 1900 mAh, sposobnom da izgura manje-više ceo dan korišćenja.

Pored standardno dobrog muzičkog plejera i odličnog kvaliteta zvuka i FM RDS prijemnika, LG je ugradio i kameru rezolucije osam megapiksela sa autofokusom koja pravi solidne fotke. Šum je prisutan u velikoj meri, ali je nivo detalja dobar, kao i kvalitet boja i balans belog. Kontrast ume da omane, ali se to ručnim podešavanjem kamere može lako „ispeglati”. Prednja kamera VGA rezolucije nije, naravno, spektakularna, kao ni video snimanje u WVGA rezoluciji displeja. Moramo ovde spomenuti i jak LED blic, koji se koristi i kao baterijska lampa. Fizički taster kamere je izostao.

LG L Fino je solidno zaokružen mobilni telefon za početne Android korake, koji sve što može radi dobro. U Android okruženju nema previše konkurenata, dok u Windows Phone segmentu „vreba” Lumia 630/635.

Marko ČAVIĆ

 
Sony Xperia E3
LG L Fino
Šta mislite o ovom tekstu?
Sony Xperia Z3
Asus Fonepad 7 FE375 (K019)
Nextbook 8 i Premium 8HD
Nokia Lumia 730 Dual SIM i Lumia 830
Microsoft Office Mobile
HTC Zoe
OCR Instantly
PhotoMath
Tap Path
Runtastic Squats PRO

Operativni sistem:
Android 4.4.2
Dimenzije:
127 x 67 x 11.9 mm / 145 g
Ostalo:
Qualcomm Snapdragon 400 čipset (1,2 GHz quad-core CPU + Adreno 305 GPU), 1 GB RAM, 4,5” IPS LCD (480 x 800, 207 ppi), 4 GB interne memorije, microSD do 32 GB, Bluetooth 4.0 A2DP, Wi-Fi 802.11 b/g/n/hotspot/direct/DLNA, quad band GSM/dual band HSDPA, microUSB, 3,5-mm audio konektor, 8 Mpx kamera (LED blic, ima autofokus, 480 x 800 piksela video sa 24 fps), Li-Ion baterija 1900 mAh, opciono dostupna i dual SIM verzija, GPS, Knock Code, Qslide, Quick Memo, FM radio
Proizvođač:
LG Srbija
Home / Novi brojArhiva • Opšte temeInternetTest driveTest runPD kutakCeDetekaWWW vodič • Svet igara
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontaktSaradnjaOglasiPretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opšte teme
Internet
Test Drive
Test Run
PD kutak
CeDeteka
WWW vodič
Svet igara



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera