TEST PLAY<>
012015<><>

Company of Heroes 2: Ardennes Assault

Nakon stand-alone dodatka Western Front Armies s fokusom na multiplayeru, Company of Heroes 2 ponovo nišani na single-player metu. Ardennes Assault na vrlo interesantan način obrađuje jednu veoma dosadnu bitku, popularnu samo zbog činjenice da se radi o „slavnoj” pobedi zapadnih saveznika, pre svega Amerikanaca. Pretposlednja ofanziva nemačkih oružanih snaga u zimu 1944/45, kojom je Adolf želeo da ponovi uspeh iz 1940, realno je pukla zbog logistike – Nemcima je nestalo goriva, slegli su ramenima, ostavili stotine svojih najboljih tenkova da se kisele u belgijskom snegu i vratili se kući pešice.

Najbolja stvar u vezi sa kampanjom ove igre nije nelinearnost, već njen roguelike karakter.

Ardennes Assault prvi put donosi nelinearnu kampanju u Company of Heroes franšizu, urađenu u formi koja je slična Close Combat: Battle of the Bulge, poslednjoj dobroj CC igri. Osnovna razlika je u tome što ovde vodite Amerikance umesto Waffen SS formacija – na raspolaganju imate padobransku, oklopno-mehanizovanu i brigadu za podršku, uz pomoć kojih treba da isterate Švabogare s Ardena. Strateška mapa „Izbočine” isparcelisana je na teritorije sa stanjem na početku američke protivofanzive koju ćete preduzimati po sopstvenoj želji, samostalno birajući pravac napada i snage koje ćete koristiti.

Najbolja stvar u vezi sa kampanjom nije nelinearnost, već njen roguelike karakter, oličen u konačnosti svake odluke i „definitivnosti” posledica borbenih angažmana. Ovde imate samo jedan sejv, bez mogućnosti da (bez posledica) ponovite bitku koja je pošla naopako. Svaka brigada ima fiksno brojno stanje jedinica – svako izgubljeno pešadijsko odeljenje, tenk ili poljski top u taktičkoj bici polako ali sigurno „sisa” snagu kompletne formacije koja treba da vam potraje dovoljno dugo da neprijatelja kompletno isterate iz zone odgovornosti. Snage možete obnavljati ulaganjem XP-a koji dobijate nakon uspešnih bitaka, ali koji je mnogo bolje koristiti za levelovanje brigada popunjavanjem drvca veština u klasičnom RPG maniru. Ako se bitka razvije nepovoljno po vas, možete se povući uz izvesni utrošak ukupne snage, ali ako to učinite kad ste na minimumu, gubite kompletnu brigadu (gubite je i ako vas neprijatelj pregazi). Pirove pobede, a pogotovo glupi porazi ovde nisu opcija. Delimično potučeni protivnici izvršiće strateško povlačenje na prvu slobodnu teritoriju, što možete sprečiti pažljivim pozicioniranjem drugih brigada.

Briljantno izvedenoj kampanji zameramo pasivnost nemačkih protivnika koji neće vršiti protivnapade ili se pregrupisavati, već će pasivno čekati da ih poklopite s jedne ili više strana. No, čak i sa strateški uspavanim Švabama, stepen izazova nikako nije zanemarljiv jer su u taktičkim bitkama i te kako razbuđeni.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Dragon Age: Inquisition
The Witcher Adventure Game
Never Alone (Kisima Innitchuna)
Escape Dead Island
Game of Thrones: Episode 1 – Iron from Ice
Warmachine Tactics
The Talos Principle
Tales from the Borderlands: Episode 1 – Zer0 Sum
Company of Heroes 2: Ardennes Assault
Šta mislite o ovom tekstu?
Dead State
Lara Croft and the Temple of Osiris
The Crew
Death Skid Marks
Warhammer 40K: Armageddon
Cannon Brawl
Randal’s Monday
Qora
Outland
The Golf Club
Fable Anniversary

Platforma:
PC
Potrebno:
Intel Core2Duo ili ekvivalent, 2 GB RAM, GeForce 8800 GT
Poželjno:
Intel Core i5 ili ekvivalent, 4 GB RAM, GeForce Ti 660
Veličina:
16 GB
Adresa:
www .companyofheroes .com
Kontakt:
Extreme CC

85
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera