PHONE ZONE<>
012015<><>

Scrolls

Mojang je prodat Microsoftu, što za sada nije ostavilo nikakve posledice po Minecraft. Jedina vidljiva promena u portfoliju kompanije jeste izlazak Scrollsa iz dugotrajne bete i prelazak u status 1.0.

Scrolls je budžetna free2play potezna fantasy kartična igra, čije bojno polje podseća na Heroes of Might & Magic. Vi i vaš protivnik naizmenično vučete karte, summonujete minione, bafujete ih, ispaljujete razne spellove i radite sve ono što biste radili u Hearthstoneu, igri koja je, bez obzira na perspektivu, najsličnija Scrollsu. Cilj svake bitke je da oponentu uništite tri od pet idola s oboda mape, postavljajući kreature na staze s kojih automatski napadaju sve ispred sebe (u ovom segmentu, igra pomalo podseća na potezni Plants vs Zombies). Unikatni fazon Scrollsa u odnosu na druge kartično-taktičke igre jeste potezni interval između „odigravanja” kreature i njenog stupanja u akciju, što je najbitnija taktička varijabla u igri. U pauzama između bitaka kupovaćete boostere s kartama, praviti sopstvene špilove, razrađivati taktike i četovati s drugim igračima.

Scrolls ima dve značajne mane. Prva se tiče sitnog teksta i sitnih detalja što igranje čini neudobnim čak i na osmoinčnim tabletima (na telefonima igra neće ni hteti da se instalira), tako da preporučujemo igranje na 10-inčnom tabletu ili na PC-ju. Druga, krupnija ili sitnija, zavisno od perspektive, tiče se podele na besplatnu i premium verziju. Vlasnici besplatne, pored nemogućnosti permanentne „kastomizacije” svog avatara, ne mogu u potpunosti da iskoriste in-game market, ne mogu da kombinuju tri karte u jednu jaču i imaju još nekoliko ograničenja. Iako se nove karte mogu pazariti zlatom koje osvajate igranjem, neki bonusi zahtevaju i kristale koji se kupuju za pravi novac, čega nisu pošteđeni ni vlasnici premiuma.

Naposletku, tu je i moćni Hearthstone, u poređenju s kojim Scrollsi mogu da obrišu guzicu sami sa sobom. Ko u svom kratkom životu koji nestaje poput bljeska ima vremena za dve online kartične igre? Hearthstone je linearno osam puta zabavniji, može se nesmetano igrati bez plaćanja, a ovih dana se pojavila i verzija za Android tablete.

Miodrag KUZMANOVIĆ

 
Twisty Hollow
Super Secret Service
Fight for Middle Earth
Scrolls
Šta mislite o ovom tekstu?
RGB Express
Run Sackboy! Run!
The Sleeping Prince
Escape the Ghost Town
Bitcoin Billionaire
Flyhunter Origins

Platforma:
Android, PC, Mac
Veličina:
133 MB
Cena:
besplatno (opcionalna premium verzija)
Adresa:
scrolls .com
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera