TEST OF TIME<>
012015<><>

Spelunker

Ako vam se naziv ove igre čini poznat, dva su razloga za to. Ili je lična karta počela da vam žuti ili ste imali prilike da vidite HD verziju igre objavljenu za PlayStation 3 avgusta 2011. godine. Mi pričamo o arkadnoj izvedbi koju je daleke 1985. godine izdao čuveni Irem. Inače, originalna igra pojavila se na tržištu još 1984. godine, sa potpisom Broderbunda, i to za Commodore 64.

Nalazite se u ulozi hrabrog rudara-arheologa koji je pošao u potragu za mitskim predmetom po imenu World of Wonders. Naš brka, koji neodoljivo podseća na Maria, navukao je zaštitni šlem, stavio bocu sa kiseonikom na leđa i specijalnim liftom spustio se u pećinu prepunu izazova. Slepi miševi, otrovni crvi, kamenjari koji bljuju vatru i ratoborni leteći skarabi samo su deo arsenala koji pećina krije. Da biste stigli do dna moraćete da preskačete prepreke, napucavate neprijatelje (mnogi se samo na trenutak ošamute i onda nastave da vas jure), verete se po užadi i pronalazite ključeve koji otvaraju vrata (otkud ona u pećinama niko ne zna). Nemojte da se iznenadite susretima sa mini-bossevima koji će učiniti sve ne bi li vas sprečili da dođete do cilja.

Igru krase reske kontrole i upotreba svega dva komandna dugmića (ako zanemarimo strelice/upravljač za kretanje) – za skok i pucanje. Bodovni saldo uvećavate sakupljanjem dragocenosti i eliminacijom neprijatelja, dok život gubite u bliskom kontaktu sa njima ili u situaciji kada bocu sa kiseonikom ispraznite do kraja.

Vladimir PISODOROV

 
Spelunker
Šta mislite o ovom tekstu?
Dark Seed 1 i 2
Galactic Games
Snow Bros.
Sorcery

Platforma:
arkadni aparat
Adresa:
www .romnation .net /srv /roms /57854
Veličina:
138 KB
Home / Novi brojArhiva  •  Opisi igaraKorak po korakŠta dalje?NetgamesOpšte teme  •  Svet kompjutera
Svet kompjutera Copyright © 1984-2018. Politika a.d. • RedakcijaKontakt | Saradnja | Oglasi | Pretplata • Help • English
SKWeb 3.22
Opisi igara
Netgames
Opšte teme
Test Fun
Korak po korak
Šta dalje
Svet kompjutera



Naslovna stranaPrethodni brojeviOpšte informacijeKontaktOglašavanjePomoćInfo in English

Svet kompjutera